ena
oleh kerana aku takleh nak stat menaip teks ucapan tu... aku rasa nak citer ler menda² yang berlegar² kat paler otakku malam² nih...

------------------------------------------------------------------------

setelah sekian lama kami berbolak balik mencari lokasi terbaik...
akhirnya
kami suami isteri sepakat untuk memilih Puchong Hartamas sebagai lokasi rumah idaman kami...aku sukaaa sebab;
1. gated - keliling neighbourhood tu berpagar
2. ada guard - selamat la kannn orang takleh masuk sesuka hati
3. takde kereta lalu lalang - kecuali memang penduduk jer...
4. sekolah cina dekat jer... dalam 1.5km jer
5. tak jauh dari opisku dan masih dalam lingkungan jarak yang mampu ku ulang (andaikata ku kena transfer ke KL semula...)
6. umah tu freehold...

dan harinih hubbyku usung my PIL untuk tgk umah dan bayar deposit laa....
tapi sebab agen ku sampai lambat (harinih kan MCA ada meeting apa tah kat segambut tuh)
so kami p tgk satu umah di Bdr Bukit Puchong...

lepas tuh directly menuju ke Puchong Hartamas
skalik kami sampai jer... agen kami kata, owner baru bagitau dia bahawa da ada orang bayar deposit utk umah tu pada dia!!!
APA?????
huhuhuhu ku terkedu!!

ni bukan 1st time menda ni jadik!!
memula masa nak satu umah tu... btol² depan park. suka la bangat aku!
dtg tgk, ada tampal SOLD!
frust da skalik...

ini lagi skalik...

huhuhu tapi aku selalu pikir... ada rahmat sebaliknya aku takleh bli umah tu gaknyer... hahahahah

dan aku rasa kena pertimbangkan umah kat Bandar Bukit Puchong (BBP) tuh....
since PIL pon setuju sangat ngan umah kat sana tu... cuma aku (yang cerewet ini jer yang berbelah bagi lagi. sebab;
1. umah tu di kawasan neighbourhood biasa... takde guard nor gate! huwaaa risonya aku!!!
2. tepi jalan besar ---dkt bangat ngan LDP
3. umah tu banyak nak kna renovate oiiiiii

penat aku pikir!! last skali aku decide gini;
umah ni skang da jadi keperluan sangat² ----> sampai bila aku nak dok menyewa?? dulu masa keje di jabatan, alasanku sebab selalu kena transfer. tapi sejak masuk kementerian ni aku rasa takdela kena transfer jauh². so memang da boleh sangat la beli umah...
kalo nak cari umah "idaman" memang la sangat susah memandangkan ku ada halangan / kekangan bajet.
jadi aku rasa jalan terbaik ialah beli je apa² umah. asalkan syarat² asas kami dipenuhi iaitu; dekat skolah cina/agama dan freehold.
dan apa yang aku nampak kat kepala sekarang ialah umah di BBP itu.....


huwaaaaaaa nampaknya pencarian kami tak berakhir laagii!!!



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
4 Responses
  1. apa lagi ena...grab je terus...rugi duk menyewa je,kalo mmg dah ada bajet better beli sementara masih muda,interest pun kurang


  2. ena Says:

    huuu itu la pasal kak... rasa mmg nak commit (commit suicide hahaha) ler ngan umah BBP tuh...
    tutup mata jer..aci tak??


  3. habibnas Says:

    weh jadinya bbp ker puchong hartamas ni????


  4. ena Says:

    ahahah tatau agi ler bib... pening bandung blom ilang!!
    aduhhh aku pening² lalat


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back