ena
Raya tahun ni kami beraya di Selayang...
untuk kali pertama aku beraya di umah mertua...

alahai ku sungguh tak lalu makan..
kenapa entah. ku pon tatau.
nak kata masakan kat sini tak kena selera aku...
eh dulu ok jer???
cuma aku rasa sebab lama sangat kami bermastautin di Selayang tu
tetiap hari makan MIL masak...
masakan kat umah ni langsung tak pedas. so aku jadi ilang selera...
alahaiii aku renduuu nak makan sambal!! - umah MIL sumer orang takleh makan pedas..hihihi

pagi raya...
aku senak perut...
teringat plak si period yang tak datang² dan UPT yang kejap +ve kejap -ve nih..
aku pon riso la.. aku da 3 kali buat UPT
1st tuh -ve
2nd masa kat sunway pyramid carik kasut kakak tuh.. +ve tp line blurrr sangat!
3rd kat umah +ve plak...
so kami decide nak check pas raya nih..tapi kenapa sakit perut nih eh? nak gugur ker?? gulp!! nk tahan sakit tuh, ku telan panadol manjang

malam raya pertama kami balik tangkak (ah beshnyaa leh makan macam²)
dan raya kedua pegi le Ng Specialist Centre kat Muar.. utk check perut aku nih
dan hasilnya... tadaaaa....

aku tergelak² laki bini... memula ingatkan tak peknen... tapi peknen. Alhamdulillah..
pastu ingatkan baru nampak sac ker jantung ker.. rupa²nya masa scan tu baby da tergedik² kaki tangan sumer da nampak! alahai kelakar tul! Alhamdulillahh...

nampaknya ada orang baru lagi. yang bakal menjengah kami, menjadi sebahagian daripada kami, sepanjang hayat kami....insyaAllah...


------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
12 Responses
  1. enaaaaaaaaaaaaaaaa

    congratssss...aQim dah nak jadik abang la ye?
    tapi klu ikut tahun,gap 2 thn la ek...


  2. klynnismail Says:

    wah.. pantas. tahniah lin!!


  3. Nieza Ishak Says:

    wahhhhh er .. mmg payah aku nak kejorrr koooo .... tak terkejar youuuu ... huhuhu


  4. ena Says:

    hehehe mekasih sumer muahss....

    kak ina,
    kalo ikut tahun 2 tahun la.. tapi sebenarnya idak...
    huhuhu tatau tercapai tak nak BF aQim 2 tahun ni. kena atur strategi! huhuhu

    Klynn,
    muahs muahs... thanks ehehe

    Nieza...
    uiii anak 1 and 2nd aku jarak jauh... mu buat la jarak dekat. leh kejar lagi nih!! ekekekekeke
    ku kena tuntut ilmu breastfeeding sms peknen ngan ko nih!


  5. luna Says:

    pst..ena,ujian UPTku pons -ve.

    udah masuk 2 minggu lewat.

    tahniah ena, ku doa yg baik2, amin..


  6. myfik Says:

    inaaaaaa......mu peknen ye...tahniah, alahai berjemaah dgn beep la ko..aku br msk keje so br tau nih..tahiah ek..moga2 dpt bby girl..bleh ko meroyan soping baju pink..ahakkk


  7. ajasu Says:

    Tahniah Erl..

    Semoga selamat sehingga melahirkan, Jaga diri baik2.

    kira ko nanti sekali dgn beep and an la kan..best..best..


  8. ena Says:

    LUNA...
    uit... mana tau -ve manjang skali scan ada isi plak... ehehehe

    maI..
    meh la joinn.. jemaah lagi kiter ekekeke

    AJASU..
    haah.. kalo ikut edd nanti beep bersalin dulu, then aku selang 5 hari, then AN plak 2 minggu berikutnya ehehehe...


  9. nazat Says:

    hoi budak bedebah..
    patut ler ko bagi hint macam² kat aku semalam..
    aku nie yg tak pasan ker.. x paham bahasa ker.. lurus tuli turus ker.. aku pon tatau.. huhu

    pape pon..tahniah yer maaa


  10. eija Says:

    wahhhhh erl...congratzzz. berisi lagik hang. jaga diri lek lok.


  11. ena Says:

    ye ye tenkiu....
    kamu pon kena menyusul di sisiku... ehehehe mari mari sertaiku.... ekekeke


  12. ellyn Says:

    tahniah erl....

    ku jeles yg amat sgt..nk peknen gak la cam ni


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back