ena
nih ler gadjet baru aku... bukan gadjet latest... tapi oleh kerana gadjet ini berkaitan ngan tajuk PANIC... ku masukkan ler lam blogpuas aku carik benda 5 laci nih keliling KL tau... hahaha
banyak kedai jual tapi besar2 bagak... aku nak yg kecit cute jer..hehehe
akhirnya jumpa laaa

sila lihat menda adjuster nih kat atas sekali, sudut kanan...
aku suspect mesti ada orang main2 adjuster temperature nih! sebab tu susu aku da cair!
masa aku check, level tuhkat 1.5 jer huhuhhuhu
nih pada malam selepas kejadian... budak kecit nih sakit gusi
menangis tgh2 malam sebab sakit nak kuar gigi..
asik merengek takmo tido, last2 aku bawak turun dapo, teman aku masak kul 2-3 pagi

nih laci pertama
satu laci nih, sumer separa cair tau!! adoiii lebam aku nak abis kan susu!

kalo mama kira susu, dia pon sibuk selak2 botol susu --> ajuk mama kira susu
laci kedua SELAMAT.. takde kecairan

okeh mama... laci ke empat pon PASS ---> tiada kejadian kecairan berlaku!
laci ke 3 pon selamat dari kecairan... tapi lupa nak snap... huhu



CABARAN 1:
menghabiskan 50++ frozen ebm dalam 3 hari:

1. consumption harian aQim (4x) and Arissa (3x) di nursery ialah 28 oz + 21 oz = 7ketul
2. gantikan bekalan fresh milk Arissa (3x) dengan frozen ebm = 3 ketul
3. PAKSA aQim menyusu tiap kul 10 mlm & 6 pagi = 2 ketul
so total usage = 12 ketul sehari...

huwarghhhhhhhh baki belas2 ketul lagik????? ku doa la susu tuh mencair secara berkala. Setakat nih semua tak cair abis lagik!


CABARAN 2:
tiba2 aQim kurang mau menyusu...sebab dia sakit gusi, nak kuar gigi... huhu siann dia.. kesian gaks aku!!

sekali lagik aku doa la susu tuh mencair secara berkala.



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
13 Responses
  1. Rizziela Says:

    salam,
    nak tanya.. kat mana beli freezer ni
    saya pun berminat sangat2 ni..berapa RM?


  2. -iLLa- Says:

    huhh banyk glerr susu mungg...


  3. zealvia Says:

    hah yelah er aku pon minat lah...kot nanti anak ke2 aku..mudahahan dpt le aku menjejaki langkah mu


  4. ena Says:
    This comment has been removed by the author.

  5. Ira Says:

    ena.. ku pon sonok sama tgk ebm ko yg sgt melimpah ruah.. baby no 2 insya Allah, haruss di beli ini!


  6. hasyani Says:

    wajib beli ni....huhuh,kedai tu betul2 depan jusco eQuine ek,satu laci boleh masukkan berapa ebm???


  7. haza Says:

    ena!!manyaknye syusyuuuuu...
    syiok! ni yg buat nak beranak lagik ni.. hehehe


  8. luna Says:

    Ena, boleh minta susu sikit utk Iki? hihih...


  9. Ealyie Says:

    Sue.. pi la pujuk Erl jual susu... ;)

    Beb,
    shanteks ko punya drawer freezer.. Mak sukak!


  10. zamarissa Says:

    ye...yer...aku pn suka ler itu freezer...mta2 ler susu ku jua byk sptmu nti...amin...jeles yg amat ni tau x???? huhuhuhuhuh


  11. adex-aieda Says:

    bestnyer kak..
    daku menengok stok susu yg ado...
    jelesnyer...
    pehtu tgk freezer tuh...
    syabas eik...


  12. haah...berkenan la ngan drawer freezer...kat mana ada jual ek?


  13. mama iman Says:

    cantik lemari nie, nk cari kat ner.. berapa raurs nie babe?


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back