ena

nih bekalan harian anak² ke neseri..
Arissa
4 botol freshmilk pam b4 tido dan bangun tido
---> 5oz x 4 = 20 oz
aQim
3 peket frozen ebm + 1 peket dicairkan siap²
---> 7oz x 4 = 28 oz
total:
48 oz huwawawawawaaaaa anak lombu pon leh gangren B tau kalo nak kena produce banyak ni susu tetiap hari!! tu tak termasuk 2 peket nak kena topup semula kat freezer tuh!! wawawa..
**aku mention anak lembu tau!! kalo mak lembu confirm beres setakat 48 oz daily tuh!! wakakaka
sekarang ni production (ke schedule sendiri?) tak menentu...
daily production ialah
6.30 am 10oz
11 am 10oz
3pm 10oz
7pm 4-5oz
11pm 8oz
total 43 oz... ayoyoyyooooo manyak shortage tuh!!!
fuh poloh poloh menitik kat dahi kita!!!






------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
9 Responses
  1. liana Says:

    tabiklah dgn mu.. susu byk.. rezeki anak2.. alhamdulillah


  2. ena Says:

    huwaaaaaaa tolonggggggg aku tgh shortage nih kak!!!


  3. ena Says:

    haaa tengok! tengok!!

    schedule patut kul 6.30 jadi 7.30 (pam depan neseri lam kete..)

    pastu nxt session patutnya kul 11 tapi sampai skang lom pump agi huwawawa


  4. Ealyie Says:

    beb..
    aku nk kena berguru ngan ko nieh...
    rajin sungguh ko pam2 sampai 4,5 kali.. aku??? isk..isk... pastu merungut...:(


  5. ena Says:

    ely,
    sbb tu aku suka isis...very portable maaaa ekekekek


  6. Afne Says:

    bangga tol tgk sehari prepare 48oz! tu tak masuk yg masuk frozen ye tak. jom sama2 kita bf & pam utk anak.


  7. hushuss Says:

    ena..byk gile susu...wah..hebat hebat..salute la sama ena..43oz tu berzaman huspa nak kumpul.

    keep up the good work dear!


  8. Sue Says:

    salam singgah. bestnye byk susu. sy da start shortage gak lepas raya ni. tp masa bulan pose tu ari byk dpt... x tau la nape. tiap hari kena turunkan stock ebm. yg fresh ni tak dpt wat stock dah.

    ada amik apa2 supplement ke?


  9. iBu ain Says:

    hi..ena..wah...ada storage utk anak2 yer..sy bru nk berjinak2 utk full breastfeeding tp, takut tak menjadi la..'mesti terpikir, bleh ke aku pam byk2 susu nih"..huhuhu...tolong la bg nasihat...=(


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back