ena
semalam kan kuar pi JB antar PILs kuar..
then kami lik umah nek BMW la cam biasa..
penat tak yah ckp..
semalam sampai umah da kul 12.15am
tatau kenapa semalam extra penat..
sampaikan pagi tadi takleh nak bukak mata...

so siang tadi aku n kanak2 bangun lambat la kan..
haha bangun subuh+iqa siap2 pi school, tido balik
bangun wat air hubby, pastu tido balik..
last2 kul 11 lebih baru aku bangun.. haha tu pon tak ilang penat...
lepakk je la..
kanak2 ni pon kepenatan je nampak. tak ligat buat sepah cam selalu. menjelang petang, sorang da tido depan tv sorang terlepek tepi aku.. si iQa tido lam bilik..




haha... kata penat,kan??
maka makan malam kami ialah apa2 yg simple ajer...

kalo sayo banyak kan best.. tp apakan daya.. itu je sayur yg ada lam fridge aku...
makan dengan cili potong... hehe



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
6 Responses
  1. Cik E Says:

    mau resepi boley?.....terliur dah ni


  2. sirna Says:

    sedap la, kita tak pernah masak kuew tiow, tak pande...


  3. Ealyie Says:

    perghhh..
    kehijauan cili mu menusuk tunas2 rasa lidah ku... ngeh3x..

    meh ajo aku main masak2 mcm ko!


  4. ena Says:

    cik E

    pecayalah bahawa aku hanya msk yg mudah2 ajer:

    kuey teow itu dikacau bersama telur dan tepung jagung dan digoreng mcm goreng telur dadar..

    kuah:
    1. ketuk bawang putih, tumis
    2. + air dan masukkan ayam@udang@sotong - rebus
    3. masuk rempah sup, pepper
    4. masuk sayur: letak mcm2 jenis lagi best.cam kailan etc tapi ku ada sawi ajer..
    5. + bancuhan tepung jagung & air utk bagi kuah pekat.. siap


  5. ena Says:

    sirna..
    ku makan je sedap tak sedap.. redho je da sendiri yg masak wakaka...


  6. ena Says:

    ely,
    kan aku kata, cili tu penawar utk org2 yg MS.. ko MS ke?? hahaha..


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back