ena
lamanya rasa aku tak hapdet belog! haha..
sangat hardcore aku ni rasanya ekeke...
harini sgt bizi.. menyiapkan barang2 laki sejak pagi buta
pastu bizi layan kastemer kedai plak..
huhu smpai ke petang aku da pening ngadap lappy ajer..
seb baik ada ayam black pepper dimasak kincap yg sendap..
huh.. kenyang perut aku.. takde kaitan?
eh ada la! kenyang perut = ilang pening tau!! haha



semalam p klinik kat taman U, JB
mula sampai, klinik kosong jer.. rupa2nya doc ada emergency case..
so p Jusco dulu pi carik barang sket..
kul 3 kami dtg balik.. tgk2 orang da ramai..walopun doc tak sampai lagik
tapi seb baik nurse tu bagi no ikut saper datang dulu..
memandangkan aku da datang awal2 tadi.. aku dapat no 1st ler..
masuk2 lam klinik tu.. tgk da penuh..
kerusi mmg sikit..tak sampai 15 kosi. org plak ramai..
yelah.. da nama klinik pakar wanita kan..
ramai le datang bersama somi..
so org sakit 1, org menunggu 2. itu naseb baik kalo takde anak..
kalo ada anak..hmm...

makin lama tgu, org makin ramai. doc tak sampai2 okeh!
ada la 3-4 mak buyung yg aku rasa da ujung2 bulan, baru sampai..
depa berdiri la tgu kat situ.. anak2 aku suma tido lam kete,
hubby berdiri je la mencongok tepi aku..muka dia cam bengang jer..
tiba2 aku rasa mcm nk mengHERO tau!
apa kena la dgn org2 JANTAN zaman skang ni?
korang tak nampak ke wanita2 tersebut mengandung nak koyak perut tuh??
yg korang sebok mengkongker kerusi tu buat apa?
bagi la seat kat wanita2 tuh!! tgk urat kaki dia timbul2 tau tanggung beban!
korang beban apa?
masing2 dah la muka... heii geram aku!
kunun muka bengang la.. doc lambat sampai..
abes ko igt ko je bengang? huh! budus tau!
masing2 buat tak nampak je kat wanita2 berperut boyot tu.. huh kesian aku nengok!
ada yg buat2 borak ngan bini..
ada yg main2 henfon.. ada yg termenung sambil tenung perut wanita boyot2 tu..
serius! aku rasa yg berdiri2 tu suma da lepas 34weeks agaknya! beso!!
pastu aku blah..sambil mengutuk jantan2 tersebut,
aku berdiri kat luar ngan hubby.. bagi seat kat kakak boyot tu..
tapi ada la lagi 2-3 org tak dapat seat.. sian..
JANTAN2 kurang upaya semua tu masih lagi buat muka tak paham, tak bersalah.. huhu... budus tau!!
depa ni pikir tuk bini depa je gaknya... bini orang lain depa tak pedulik.. huh!!

korang2 jangan nak selfish camtu tau! kang aku


Bak kata PCK
You blind? give up your seat to those who need it!!









sekian pesanan khidmat masyarakat daripada emak beranak 3...
korang ada anak?
meh add aku di facebook: mama.and.kids.junction
hahaha sempat lagikkkk!!!




------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
7 Responses
  1. Ammi Sara Says:

    bini-bini depa tu pun tak reti ker nak suh laki dia bgn hahaha..ape daa..cuba kalo ko yg kena dah sarat laki org tak bg duduk, pikir lah sikit kan..huhuhu


  2. situasi yang sama kalo dalam komuter..derang boleh buat xnampak jer. kene kat bini sendiri br tau.



  3. bagos ar n3 ni, pesanan khidmat masyarakat gitew..


  4. pn PCK, g je kat 'lelaki2 itu' dan kate nk duduk..he3


  5. Ana Says:

    hahaha..bini2 jantan2 keparat tue pun x perasan ke kaum hawa yg sewaktu dengan mereka itu sedang membawa perot boyot..kalau kena kt daku..dah memang ku suruh laki ku tue berdiri..butakahh mereka??


  6. Asu Bahiyah Says:

    Aku suka PCK....tapi sedih bila tahu kisah yg dia asal dari family yg susah.


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back