ena
hari jumaat aritu, Pidaus lik keje lambat..
katanya ada suprise.. so dia akan sampai umah kul 8 lebih
d suh aku n iQa buka posa dulu..

petang tu, aku tido ngan anak2 suma.. bilik kan gelap, tutup suma curtain..
bangun tido, aku lepak2 main2 ngan aQim n ica atas katil
lalalala tak sedar rupa2nya da 645!!
punya la lama aku tido! hingat baru kul 5 ke... huhu

kelam kabut aku bangun, solat asar pastu baru nak masak! wakaka
dah la takde sebarang lauk pon yg aku da defrost!! kuakakaka
aku masuk je dapo.. iQa kata da azan maghrib.. huhu
buka ngan air milo je la kami.. pastu solat dulu then baru masak
buat spagetti je utk iQa
pastu masak kari ikan.. py la lama aku nk tgu ikan defrost tau!!

sambil masak tu aku terpikir la..
seb baik tak bangun tuk buka posa!
kalo tak bangun sahur, lagi haru!!!

tahun ni tak penah lagi aku missed sahur
mintak2 takde la kejadian 'tak kesedor' tahun ni..
da kul 8 lebih baru aku siap masak
tak lalu nk makan.. jamah sikit je sambil suap aQim ngan ica..
kul 9 hubby pon balik. beliau pon tak mkn kari ikan aku tu.. sbb da kenyang..
borak2 pastu kami tido awal malam tu.. kari ikan ada byk tak usik
nasik pon ada seperiuk tak makan lagi..
leh buat sahur..

alkisah nk jadik cerita..
esoknya Allah bayor cash kat aku
apa yg aku imagine terjadi ----> berlaku kejadian tak kesedor!! huhuhu
bangun-bangun je tgk jam da 620 pagi!!

huwaaa aku haus yg amat..
doa banyak2 supaya posa aku terselamat
sian iQa. seb baik sabtu. tak skolah. so dok umah tak la penat sgt dia posa
sian kari ikan aku..
nasi plak seperiuk basi.. huhu

hubby awal2 da kata kat aku tak payah posa
riso aku dehydrate..wakakaka
petang tu ada gak rasa mabuk laut nk pitam bagai..
melepek je la cam kain buruk..

tapi, fuh seb baik selamat posa aku!!
Alhamdulillah..

be strong ye baby :-)

------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
4 Responses
  1. nasib baik. tapi kalau dahaga sgt, esp. bila BF, baik berbuka je.


  2. RAI Says:

    wa.....aku lak yg rasa kering tekak


  3. Ammi Sara Says:

    mee too if terfikir/sebut benda pelik2 je mesti jadik nye, ishk ishk ishk..


  4. ui..tak terlepas lagi..kalo xsahur xtau boleh pose ke tak


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back