ena
peristiwa meruntun jiwa aku tuh da selesai. tiada gambar.
errr ada gambar sebenarnya.. tapi aku tak berapa sudi nak share kat belog.
sebab aku takmo lihat selalu.. huhu *aku sedey okeh*

si baju biru itu.. nikahkah aku..kakak aku.. dan a-bah aku...

macam aku citer kan..
kenduri sebelah 'beliau' di siang hari
kenduri umah kami plak sebelah malamnya tau..

malam tu orang ramai giler!!
tak penah2 okeh org ramai giler pada kenduri biasa2 di rumah kami!
iyelah.. kitaorang bukan pasang khemah ke apa..kenduri kesyukuran biasa je
dan buat lam umah je. seb baik umah aku jenis umah kg, panjang semberono.. haha
aku rasa lebih kurang 300 orang gak tau! tiap pelosok hall kami sampai ke anjung rumah ada orang.
bak kata abah aku.. kecut je ati tgk orang ramai gitu! yg terlintas kat kepala mestila takut makanan tak cukup..kan? huhuhu...

syukur Alhamdulillah..
meskipun terkurang layanan (semestinya tuh!)
majlis berjalan lancar malam tu.. huhu..
berpeluh basah ketiak kami anak banak tau..

lepas kenduri settle... sambil tgu caterer kemas barang.. aku menempel la dengo along aku borak ngan member d
dia: adik badik mak ko pon dtg ek?
along: eh taklah.. mak aku takde adik badik da..
dia: errr... ye ke? tadi masa orang ramai giler tgh makan, aku dok isap rokok.. ada sorang makcik tu diri tepi pintu.. dia pandang jer orang ramai2 tu.. muka dia sebijik mak ko!! pakai baju putih. dia diri senyap je kat situ. pastu aku tak pasan.. tiba2 tgk da takde..

pastu.. kakak aku plak citer...
masa orang ramai sangat tadi... dia kat dapor..
kat situ tiba2 je ada bau kapur barus yg sangat kuat!
kakak aku cam pelik gak.. sapa lak pakai minyak wangi gini
yelah.. org kg kan.. mana tau... kot2 la ada minyak atar yg terkini.. bau kapur barus..
kakak aku wat tatau je la...
tapi dok kehulu kehilir..
kat satu ruang tu je yg ada bau tu. dan kat situ takde orang!!

spekulasi apa la yg kami buat...kan?
agaknya MAK 'balik' malam tu..
tengok cucu baru agaknya...dan tengok 'beliau' agaknya

Wallahualam... dan AlFatihah utk MAK.. huhuhu


------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
6 Responses
  1. ummi Says:

    walaupun ditulis dengan selamba, sedihlah na. apapun al-fatihah untuk arwah mak ena. siapapun mgkn 'terasa' bila tempat ibu diambil org lain. tapi tu lah, life has to go on.


  2. kswsk Says:

    maybe arwah mak dtg melawat kot na..sabar ye dik..


  3. Kak Mah Says:

    redha ek na....hakak taku ko boleh...insya'allah..


  4. Al-fatihah utk arwah mak Ena. Knur pun dah merasai apa yg Ena rasa ni. Dah hampir 3 thn dah arwah mak meninggal Knur meninggal. Abah Knur pun kawin 3 bulan je lps arwah mak meninggal. Knur tak tengok pun abah knur kawin sbb knur masih kat NZ masa tu.


  5. MarDiah Says:

    dah jodoh dia. mungkin itu yang terbaik.


  6. Amiizaa2001 Says:

    Elyyn: tahniah buat ayah+ibu baru

    Alfatihah buat mak, dia dtg tgk ayah agaknya...


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back