ena
holaa.... ni lah ahli-ahli rombongannn...

hiiiii arinih aku dok upload gambar ke pC tetiba terjumpa plak gambar² masa pi Cameron... kami pegi tak plan awal² pon...
sesajer nak pegi sempena cuti wesak dan memenuhi permintaan iQa...ni nak bagi ganti ler sebab bulan 8 nanti mama n abah nak pi bercuti...iQa n aQim kena tinggal kui kui kuii.....

bertolak pukul 9pagi dari umah MIL di Selayang... suamiku decide nak ikut jalan ..... apa eh namanya??alaaa yang bengkang bengkok dan melilit bukit ituh??huuuu pening aku mabok kepayang! rasa hanginnn dalam badan ni nak kuar ikut mulutt!! weekkkk...tapi tak weekkk poN! kete berenti jer pening pon ilang hihi... singgah kat air terjun Lata Iskandar..sempat gak aku pose² dua tiga keping ihihi...

dari Lata Iskandar terus ke Tanah Rata... cari hotel
yang 4-5 bintang sumer full kat tanah rata nih! agaknya cuti kan...ramai la orang datang cameron! p la survey hotel buruk² rumah kedai....holaaa mahal ler... bilik pakai kipas buruk...rupa pon ala² sarang pela**ran pon RM150 satu malam???!!! huhu tak patut! dah la geli jer tengok tempat tuh!

penat pusing...kami tuju ke Brinchang, last² dapat la kat rosa pasadena...itu pon bilik yang orang cancel..huhu RM300 satu malam... haiyaa...ini macam bilik harga 150++ jer huhu

pas check in terus pi makannnnn ku lapaaarrrr...
huuuu cameron skang tak sejuk arr!!!

da kenyang... sekarang time untuk terjah ke ladang strawberry plakkkk!!! eiisskkk suka akuh!!!



da sampai strawberry park!
ni selit celah skettt
agenda makan... ada strawberriesss, fried ice cream, fruit yogurt nyum nyummmm
**tokey nihh tak mesra alam langsung! sumer kedai pakai polisterin! mencik akuhhh!!

dan.. pose khas depan bungaaa
aqim cool jer lam stroller..
aktiviti hari kedua pulaaa... pagi² da pegi tea plantation Sg. Palas...
mmm nyaman dan cantikk sekali tempatnya!! sejukkkk mata mmemandang!
display cabinet ni sungguh kenan sekali ku melihatnya!!! ekekeke....
alahaiii amaturnya si pengambil gambar inehh hihihi...
dari ladang teh, terus balik hotel, pack barang dan pusing²... pastu bertolak balikk.... mmmm ni lah ahli rombongan yang paling kuat tidoo...huhuhu...
JEM kat cameron nih teruuukkkk sangat!! dari brinchang nak gi Raju's strawberry farm tuh semalam aku amik 15minit jer... petang nak balik tuh..sejam setengah!!! huwah! teruknya!! gerammmzz akuh!

seblom balik...kenalah tapau buah tangan untuk MIL kan.... beli la sikit jagung mutiara (syedapp jagung nih tau!) strawberi kering & yg fresh... oren (untuk elak mama mabuk lagi...) dan buah² apa tah lagik...

seb baikkk balik nih suamiku ikut jalan Tapah - takde ler aku penin mabuk kepayang bagaii... hiii
*sesape pi Cameron jangan lupa singgah night market@Brinchang!!!

Labels edit post
2 Responses
  1. habibnas Says:

    a happy family that live happily ever after =)


  2. myfik Says:

    best nyerrr pi cameron highland..


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back