ena
harinih 2 julai, aQim kena masuk taska semula...
sebab ucu da bis cuti semester...
dan tak dapatla mama bersenang lenang pagi² berlenggang ke opis...
sebab
mulai hari nih da kena heret ops dukung aQim skali... (taska aQim kan kat bawah opis..)

pagi² nak pegi keje tuh... tgk² kakak aku si uG balik umah semula...
aik!! kan tadi da pegi kejer??
ropa²nya dia jatuh moto kat simpang depan tuh... huhuhu
seb baik ada orang tolong antar balik umah...
selalunya dia g keje naik kete...tapi sejak minyak naik ni, dia syok plak g keje naik motor..
save minyak dan tak terperangkap dalam jem katanya...
huhuhu siaann cik uG..
nampaknya cita² nak beli motor tuh kena cancel la kan???

ok balik kisah si aQim...
pagi ni dia terkujat kot! da lama tak datang opis aku..
skali kena keroyok (best kan perkataan nih) ngan opismate sumer...
aQim jadi tercengang² jer...blurr gituk..

bila masuk taska plak..dia cemik² muka bila pandang muka pengasuh..hahahaha..
anak aku da kenal orang nampaknya...kikiki....
hopefully ok lah dia tuh...
jangan meragam ye sayanG! mama kejer...demi agama bangsa dan negara... chewah!!

tetiba terbetik ops terdetik lam ati aku...
sian anak² aku...terpaksa harapkan orang lain jaga...
kecik² dan kena pandai² bawa diri di khalayak babies yang lain...
ya Allah...
andai dapat ku sendiri mengasuh anak²ku...
akan ku manfaatkan sepenuhnya peluang itu
menerapkan ilmu yang terbaik untuk anak²ku..
sebagai bekalan hidup mereka kelak...

menunaikan janji mereka untuk mentauhidkanMu..
melaksanakan amalan terbaik untukMu
dan menjauhi laknatMu...

tetapi
ku redha..
lantaran aku tidak mampu mengecapi detik itu...
namun akan ku manfaatkan sebaik²nya peluang² yang ada ini...
sesungguhnya
kau Maha Mengetahui
dan
Kau juga yang menentukan apa yang terbaik untuk hamba²Mu..


------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
2 Responses
  1. tula erl..best kan klu boleh jaga sendiri anak2 kita?tp nak buat camne...redha je la kan


  2. ena Says:

    huuuu sedih ar kak kalo pikir² sangat...
    nak wat cemana....


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back