ena
semalam, sungguh² ku update entry lama ni dengan masukkan gambar²... letih oit... ekeke
arinih punya citer, pon citer lama gaks, kisah Hari Wilayah

hari senin kelmarin, aku sorang jer la cuti.. sebab iQa n hubby pemastautin dan pemanfaat tegar dari Negeri Selangor.. so tatau nak pegi mana, ku dok umah jer melayan aQim selongkar umah...

macam² ler karenah dia, kejap nak main kasut, kejap nak jalan kat luar, kejap nak main kerusi... haihhh... pandai ko la anak...

meh layan pics...

mula² kena keluarkan kasut² yang kita berkenan nak try
mmm mana satu nak try dulu nih?
eh eh tangan kiri tersepit le plak!!
huuu besh gak pakai kasut kakak nih
ngaper? mama kenapa? ngaper jerit²?? ok la tak main kasut daa...

da takleh main kasut, kita main kat luar pulak. cuba pungut daun sat
menda nih leh makan ker ha?? apasal rasa tak sedap??
sekarang kita cuba panjat pagar rumah.. lepas tak?
yeeehaaa dapat pon panjat sampai atas!! besh gaks nihh huhu
lepas mandi, kita lepak baca buku kejap...eh kenapa rimas eh? mama tak on aircond ke?
mana remote aircond nih?
tgk la si kecit ni meniru gaya saya mengacukan remote ke aircond
haihh budak ini...
da lepas mandi n salin baju, kita kena solat asar dulu ye kawan²...
**pandai tak anak aku solat? bila ku bentang sejadah, mesti d sebut "awwoh akbal" dan sujud hihi..


nih eksperimen di hari lain. sajer ku combine sini...
mula² amik kerusi kecit ni, bawa p depan mama. jauh² mama tak nampak.
kalo kena marah sikit, baru besh!
cuba naik atas kerusicubaan nak berdiri
haa nih buleh ni.. da stable da nih
testing... buleh lepas tangan sebelah daaaok bawa pula kerusi ke depan pintu supaya abah nampak saya..
tarraaaa saya le berdiri lepas tangann!!

malam tuh abah nak laksanakan misi tertangguh dia.. potong rambut aQim.. sebab dia asik kuar ruam kat area tepi kepala - akibat tido mengiring dan berpeluh sokmo..

Bahan-bahan yang diperlukan:
high chair
surat khabar
gunting
sikat
bedak baby
apa mama abah nak buat kat aku nih?? apa salah aku dipegang kaki dan tangan nih??
**muka dia mintak simpati macam puss in a boots lam citer Shrek
aikkk tiba² da tinggal sikit da rambut d? gambar tak sempat snap sebab mama sibuk pegang aQim dan abah sibuk nak gunting rambut dia

hihihi gelak nakal kat abah ---> sebab tak berjaya nak botakkan kepalaku!!
aQim meronta tak abis², dapat potong sikit jer. nanti la lenkali sambung!!



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
7 Responses
  1. Aiza Parman Says:

    bagusnya anak hang..duduk diam gunting rambut. hairee kalau gitu aman hidupku.


  2. ena Says:

    mula² jer dok diam. bila stat jer gunting, dia terus meronta² smpai malas nak layan... ahaha


  3. mama liana Says:

    nasib baik rak kasut ku kat dlm stor..kalau idak lebih kurang jelah mcm Aqim ni ekekeke....Aqil potong rambut berjalan satu toilet heheheh abah dia bwk mesin kehulu kehilir ngejar anak dia hahahaha...


  4. ena Says:

    huhu... kak, umah ku tarak stor daaaa ekekeke


  5. Maizatul Says:

    panjang nyer citer pasal si aqim ni...banyak tul..projek dia eekk...


  6. ena Says:

    ekekeke... banyak citer ku peram.. tu yang skali kuar panjang trus tuh ekeke


  7. luna Says:

    ena, lamanya ku tak menjenguk
    sonok tgk aqim, cam tgk anak sendiri (iki)
    mu sihatkah?
    taking care ye dear...semoga happy sokmo...
    nanti ku dtg melawat mu dapat baby ;)


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back