ena
apa motif aku letak gambar iQa ni weh???
aku suuuka sangat rambut dia..
suka kat lesung batu dia...
dan geram sangat kat kulit dia!!

bleh tak kalo nak doa... supaya baby yg kuar nih secomei kakaknya... huuu aminnn......

------------------------------------------------------------------------------------------------


ku da masuk 39weeks da minggu nih...
last check up.. baby da 2.8++ kg.. berat badanku plak da jadik 72kg muahahaha (seblom peknen ku hanya 57 okeh!!)

weeks 1 - 17 :
gained 3kg ---> 60kg. fully bF n pump 2-3 times a day

20 Dec: weeks 21 :
gained 1.5kg weight 61.5 kg, still fully bF + pump 2-3 times

20 Jan: weeks 27 :
gained 5kg (.. weight 66.5kg, direct feed @ night and pump once a day


23 Feb: weeks 32 : gained lagik 2.5kg ---> 69kg, stop pumping, night feeding only

5 Mar: weeks 33 :
gained 1.3kg -----> 70.3kg, efw: 1.8kg, aQim -> night feeding only

19 Mar: weeks 36 :
gained another 2kg ----> 72.3kg, efw: 2.3kg, masih night feeding tapi skjp². aQim cam tak suka da

26 Mar: weeks 37 :
gained 0.4kg ajer (bangga woi...) efw: 2.5kg, 100% stop bfeed --> colostrum da kuar.. aQim takmo isap waaaaa...

2 Apr: weeks 38:
gained 1.3kg, efw: 2.8kg, skang 100% concentrate pada baby tak BF daa...


* notes:
- efw: estimated fetus weight (sukati jer aku translate)
- beza hari check up bagi weeks 21 dan weeks 27 cuma 1 bulan sahaja tapi saiz baby drastically membesar dalam tempoh tuh... jadi macam ku skip sebulan laa


kemajuan kandungan:
kadang tuh ada rasa tanda² nak bersalin...
rasa tak selesa sana sini...
kejap sakit pinggang, kejap kat tulang punggung, kejap nak poo manjang, kejap rasa perut menggelebeh ke bawah... haihhh macam²!
tapi yg memang kerap, sokmo nak pee...!! penat huuu....

tapi...
kalo dapat sopping tak penat plak eh??...

eiskk...
Braxton Hicks da kerap kena da...
alahai... agaknya ku bdapat tak bersalin NORMAL?? ke LSCS gaks lagik?? huuuu....
suspended soil btol ar...



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....

13 Responses
  1. Ealyie Says:

    Iqa mmg cute Erl..
    apa cite? da bersalin ke lom ni...?


  2. ena Says:

    ealyie, ku blommm salin agi.... ehehehehe...


  3. zealvia Says:

    Cek Eqa tu mmg cantek budaknya..aku pon suka rambut dia erk..mcm rambut pelesu...nanti ko roger aku kalo dah selamat ye er...


  4. adex-aieda Says:

    sangat canteekkk rambut dak iqa ni...yg nk kuar ni gegirl ke kak?


  5. zamarissa Says:

    yeeee....cantik r lesung batu ika..wat tumbuk sambal sedap ni....ekekekekeke...jgn mare rrr...aku gurau jer...tp iQa mmg cute n rambut dia pon mmg mcm rambut pelesu...apsal ko ptg pendek rambot dia???? dia ikut muka sape erl, bkn muka ko ke???? kekekekeke...


  6. ena Says:

    ZEA..
    insyaAllah... nanti ku roger mu yerkk!!!


    AIDA..
    kalo ikutkan scan... insyaAllah girl ler hiii suka la mak dia nih... ekekeke

    Pu3,
    da gunting last year,kan. alaaaa skolah dia tuh laaa.. syaratkan mesti berambut diatas paras bahu... sayang woooo potong rambut dia tuh!! aku simpan dari lahir - until 8 tahun. tak penah potong!! huuuuu


  7. NuRuL DhiA Says:

    semoga selamat ibu n baby nye...amin


  8. NuRuL DhiA Says:
    This comment has been removed by a blog administrator.

  9. ajasuakeem Says:

    erl, semoga selamat semua nanti ya...

    shomelll nyer iQa... muahhh


  10. Ina Hashim Says:

    iqa mmg comey...kulit halus mulus putih melepak...insyaallah,baby gegirl baru nnti ikut kakak dia gak...all the best dear


  11. E.L.L.Y.N Says:

    kiut la iqa tu...
    rambut dia pun cantik..
    nanti aku nk pregnant aku nk print gbr iqa blh? nk anak aku rambut cam dia...kalau dpt anak pompuan laa


  12. Saza Says:

    muka = sama ko
    rambut = tatau.. tapi lawoo..
    dimple = tambah cute iqa.. ehhehehe..

    arap2 ko slamat besalin dan dapat meroyan cd lagi dan lagi.. wahahhaa.. sonot aa dapat girl.. leh ko soppin baju plak lps ni..


  13. ena Says:

    hehehe tenkiu tenkiu....


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back