ena
perkenalkan..
ini CD brand nice kids
made in Indonesia..
saya bli masa pegi Bandung last year..
harga tak ingat la.. tapi murah jer!!

cutting dia trim..
luarannya sangat lembut
material t-shirt cotton (cam cadar aussino yg t-shirt cotton tuh...sedappnya!!)
memang besh la pegang² ekeke

nih bahagian dalamnya...
sila perhati betul² - inner part are made from plastic (material d cam plastic nappy cover yang)
maka part yg tak di cover oleh insert tuh, plastic dia direct kena bum² baby laa..

isert dia, kenit jer.. tak tahan lama..
material dia sama cam luaran, jenis cam cotton t-shirt gitu..lembut jer
nih velcro utk lekatkan insert ngan cover.. tonet jer kan??oleh kerana insert dia kecit sangat, ku tambah sekeping Stay Dry Doublers nih..
1 layer dari insert ni makes from fleece letak next to baby's bum..
jadi bum d tak basah...
haa ni bila da pakai sekejap...
velcro tuh suka terbukak sket - velcro sikit sangat dan tak kuat melekat!

nih satu lagi pic
da pakai bebetul..
nampak size ni agak longgar tuk aQim..
ni close up.. nampak tak kesan merah² tempat yg kena velcro tuh..
sebelah kiri
sebelah kanan
hahaha... aQim tatau diam nih pandai plak bukak velcro.. agaknya gatal ler

sekian...

CD ni skang da masuk malaysia.. ada satu online store jual.
murah memang murah... tapi
ku tidak rekomen yang ini ye puan-puan...
sebab...
tak puas ati bila memakai ehehehe....
sesaper yg rasa nak beli tuh, tepuk dada tanya selera ehehe



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
4 Responses
  1. malin Says:

    kak, ku dh t'beli cd ni konon ar bru nk try gune cd so tgk ni murah try r kn skali nyesal, faris pakai tido meniarap abih lencun, haha..
    ku ker x reti pakai kn bdk tu cd ek?


  2. ena Says:

    CD ni memang tak besh... takdak kualiti huhu...

    *ku pikir kan, kalo newbies pakai CD ni, buleh mendorong depa utk give up. end up nanti takmo pakai CD... ku nasihatkan, kalian guna la CD yg established dan terbukti perfomance nya... thee hee hee


  3. NuRuL DhiA Says:

    Your One Stop Natural Parenting Shop - Breastfeeding & Cloth Diapering @ http://sayangbabyibu.com/



Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back