ena

korang suka benda ni?
aku suker.. haha...

tak suker takpe...
dulu masa ada 1 je anak kecit, aku pon tak suker..sebab rasa mahal beno nak bli..
bila da ada arissa aku suka pula...
haaa berubah2kan??
bukan la berubah2... sebenarnya masa haQim aku rasa tu KEHENDAK..
bila ada arissa aku rasa tu da KEPERLUAN..

yelaaa anak ramai kan.. mana mak nak terkejor..
aku bli benda ni tergopoh gapah masa hubby baru p spore..
masa tu aku tggl lagi kat kinrara.. ada la bout 2weeks..
haa masa tu mmg gugur la rambut jaga anak sorang2...
seb baik bumbo tlg pegang arissa.. hehe

benda ni banyak berjasa tau...
tolong pegang arissa time nak makan..
time d tengok katun..
time d tunggu mama g toilet..
time tgu turn nak mandi...
time dia tetido... hahaha

selain daripada tu... bumbo juga jadi penyekat arissa merangkak hahaha..
sebab peha dia besor dan stucked kan..
so kalo aku takmo dia bergerak, spt: ikut aku masuk bilik air time aku tgu aQim poo2... so letak dia kat bumbo.. hahaha lalala padan muka stucked...

apa sememeh sangat anak aku makan..huhu
masa ni dia musim takmo makan lagi.. penat2 aku wat bubur d taknak makan.. aku sumbat laa hahaha padan muker..

tetido le kan... nama pon anak aku, mesti kuat tido..
tgu turn nak mandi plak
huhu da panas sangat da ni.. lambat la mama...
tekun tgk tivi
lama2 pening gagaga
ica da ngantuk ni.. huwaaa
haa kan da tetido... zzzzzzzzzzzz...

nak letak baby kat bumbo seat pon kena training gak..
mula2 letak tu kena la duduk sekali rapat2 ngan dia.. main2..
buat itu ini disisi dia.. buat la 2-3 hari..
pastu baru leh tinggal dok sendiri..
dan dia tak nanges..ehehe
tapi
tu masa nak ajar la..
pastu kat umah jgn la letak kat situ 24jam..
pastu
kalo da 2-3 jam letak, anak tak nanges2 tu maknanya da pengsan zzz la kot haha...



kesimpulannya??
sila la beli benda ni... aku nak letgo RM100 jer...
sebab aku nak bli kaler lain plak ekekekeke....
mmm aku nak bli pink la plak huhu...


**Brand NEW pon aku ada jual tau.. RM150 jer.. NP RM199 tuu






------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
12 Responses
  1. makcikrehan Says:

    napsu serakah besor betul mak budak sorang ni. dah ada yg kaler aqua mau yang pink pulok... ko mesti ada mesin cop duit nih... cop kan utk aku barang 30 ribu dollar weh!


  2. cikwawi Says:

    alalalaallalalallalaaaa.. cumilllnya rissa nih! geram aunty tenguk nak geget-geget bley?
    meh jadik menantu aunty meh!
    hahah!


  3. malin Says:

    comel jer arissa tido kt bumbo pakai bju color pink tu, hi3...
    kak mmg byk kegunaan ek menda alah tu, faris dulu pn x penah gune, umur brape bln ek bleh start msk kn kt situ, harus lh beli utk adik faris nati ek.....


  4. Ealyie Says:

    ngko jahat!!!
    sian iCa sampai tertdo2 dia ngko bubuh dlm bumboo tu... iskh..
    iCa sayang, meh ikut untie nak?? ;p Untie tak paksa iCa duduk dlm menatang tu sempit-sendat tuuuu...

    p/s: mau tak bolos nyah, padat peha dia dlm bumboo tuuuu...;p


  5. -iLLa- Says:

    aku ada..tp dh letgo...sukerr..aku pun suker..hahhaa tgu bb gurl aku nk rembat sumerr kalerr pink!! hahahhaa


  6. ena Says:

    MR..
    kalo ada mesin tu aku ajak la kekawan sekalian...

    wawi..
    utk haiqal ek? ha buleh buleh ekekeke..

    malin..
    bagus woo..especially "anak berderet2 cam awak" ops! cam kita! ekeke

    Ely..
    haha tak abis2 ko usha anak dara aku ek? jap ica jap iQa.. sila la beranak pompuan pula wahai cik puan ely... wakaka

    iLLa
    ha kaler pink lawa kan?? aku nakkkkkk


  7. tak pernah tengok benda ni. mcm best. syg belum ada baby baru. kalau tak mesti nak jugak. hehehe


  8. ena Says:

    oh kak nur..
    online shopper cam daku dan mak-mak lain diatas semuanya serba tau... barang takde jual kat mesia pon kami tau ekekeke...

    menghabiskan duit tu kan 1 terapi ekekeke


  9. zealvia Says:

    suka pic yg ica tunggu turn mandi tu..kalo tak pasan mcm anak patung tgh deco kat situ..muahahaaha


  10. ena Says:

    nan ado makne nye umah aku nak ada deco deco zea.. huhuhu... basic things jer yang ado.. haha


  11. Cik E Says:

    ala kiutnye dia tido...kesian pun ada...

    ica..ica


  12. ena Says:

    Cik E..

    kelakor ler...selalu kalo tetido mesti kena gelak.. bila dgr kami gelak mesti dia bangun terpinga2 dan nanges hahaha


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back