ena
bubur sum-sum merekah2..

hari itu hujan turun...
perut lapo nyanyi2....
busan kan...

kalo dulu2 lik keje aku g minum kat kopitiam di JJ eQuine ngan laki dan anak2...
sejak dua menjak aku boikot kopitiam tersebut
maka aku takde la pegi kopitiam lagi..

tambah plak da dok sini..
aku tak sanggup nok...heret anak berstroller2 menuju ke kedai kopi untuk "ngeteh" petang2..
baik aku gugel resepi cari idea apa nak buat.. haha
petang tersebut ternampak si Ely meratah benda nih...
maka aku pon buat menda ni...

nak tau ni 2nd time kot aku buat sendiri..
selalunya aku makan bubur ni bila mak ada jer..
sebab.. order kat mak.. mak mesti buat... hehehe...
mak kata senang jer... tu kompom dapat tuh...

mmg senang jer...
tepung beras, santan, garam, daun pandan - kacau ler atas api sampai dia ketat dan berkilat...
pastu tuang bagi sejuk (leh gak simpan lam esbok) dan makan...
makan ngan air gula..
aku suka makan panas2.. biasanya orang suka sejuk2

haaa... senang memang senang nyahh...
tapi rupa2nya... puas aku godak satu periuk..
dapat banyak nih ajer...

adoii... panas.. berpeluh makcik!!!

baper ketul ni jer.. kejap je settle..


------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
10 Responses
  1. Ealyie Says:

    beb..
    jom la main masak2 kat umah akuuuu..isk..isk.. :(


  2. ena Says:

    nanti aku turun JB aku mai ehhh... heheh siapkan tilam selimut bantal dan suis laptop untukku sekelorga yer... hahahahaha


  3. makcikrehan Says:

    aku tak pernah makan mender ni... mcm best jer...


  4. Sayang.Ibu Says:

    aku pun baru smlm mkn nyahhh...sedapppp


  5. ena Says:

    MR
    ni makanan rasmi org johor je kot.. sbb tu ko tak penah makan..

    Sayang.Ibu
    ko pandai buat ek? aku tak pandai ar.. merekah2.. huhu


  6. Ina Hashim Says:

    ena,

    apa ke nama kuih nih?cam best jek


  7. ena, dok kat bandar kinrara jugak ke?
    kat mana..nanti boleh la ngedate kat giant.hehe


  8. ena Says:

    kak ina..
    namanya bubur sum-sum..
    biasa senang jumpa time bulan posa jer...

    Farah..
    i kat BK5B.. bleh bleh bleh... tapi pencicah jgn lupa ya... haha


  9. W..A..H Says:

    kak suka sum-sum..boleh lah nanti nak try gak buat.


  10. W..A..H Says:
    This comment has been removed by the author.

Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back