ena
ni kisah kakak le plak kan...

bila anak da beso2 ni aku rasa cam tak reti nak marah
kadang tu marah gini rasa tak kena, marah camtu rasa tak kena..
geram sangat kalu, aku cubit la dia..
pastu muka monyok la balik.. geram geram geram...

kalo kisah kakak jer mesti tak abis2 ngan kisah monyok dia..
arituh aku da membebel kat sini
arinih nak membebel lagik...

sebenonya aku ni malas le nak membebel..
aku rasa kan, kalo compare ngan mak aku, aku tak la kuat membebel cam mak..
tapi hanak2 tetap takmo dengar kata... haihh penat laa..

ni pasal menda lain..

1. temin mata oo temin mata..
bangun pagi 1 hari.. ngadu pada aku temin mata bengkok..
adjust2 tak buleh gak..
hubby bukak2 mata jer terus marah.. "hah tulaaa pakai lagi time tido!!"
memang le minah ni tak penah nak igt supaya bukak spec dia bila nak tdo!
asik2 aku@hubby@haQim@ica yang bukak spec dia!!

balik skola.. ok je..

pastu turun swimming.. naek swimming, dia da tak pakai spec.. aku igt sbb bengkok, d mls pakai..

mlm tu hubby mintak spec, dia bagi tapi takde cermin sebelah...dia kata 'tatau pegi mana'
buleh plak macam tu??

sampai ke sudah d tak mengaku mana pegi cermin tu.. dia asik cakap tatau tatau tatau... geram aku!!

temin mata baru tak siap2 lagi masa ni..

yang geram lagi, sbb aku kena bawak dia p buat+amik spec sendiri.. masa tu hubby p OS.. ha.. berderet2 la aku heret anak tau!!

2. Please do not leave your belongings unattended!!
semalam balik skola dgn nanges2... "mama someone had stolen my school bag!!" huwaaa.....
aku kan garangg grr... mestila muka masam kan??
tanya 1 soklan je.. "mana awk letak?"
pastu baca surat dari cekgu klas dia..
pastu suruh dia p mandi..

malas tau aku nak marah2.. da beso.. tatau nak marah caner..
hubby balik malam tu, dia pon just tanya je cemana kat mana tu jer..
hah kalo mak aku dulu...da kena libas da tau!!!

buleh plak dia tinggal bag kat canteen, p main piano (kat tepi canteen je)
pastu da lepak lama2, nak balik baru perasan bag da ilang..
haih...

mcm2 hal la ko ni iQa.. naseb baik henpon tak letak lam beg tau!!

kalo kalian, kalian marah tak?? ahahaha...

*aku ni kureng sikit bab selow talk.. cam tak reti nak cakap.. huhu


------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
7 Responses
  1. kak iqa sangat comel.... lawa....


  2. makcikrehan Says:

    tak kira tak kira... nak defend iqa jugak!!! sebab iqa sgt cute! buleh gittew?? muahahahaha....

    budak kecit weh... layankan jerla....


  3. cikwawi Says:

    sbb aku garang mmg selalu je marah budak2 tu. kalau aku cakap sekali dua tak dengar terus la aku bertukar jadik tarzan betina


  4. Ealyie Says:

    elehh..
    bebel anak dlm blog ehh..:p
    sian iQa..uhuk..uhuk..

    ngko tau nyah, hagaknya kan kalo dulu2 ada blog konpem arwah mak ko pun mestiiiiii buat entry hari2 bebelkan ko hagaknya...;) Larikkkkk...!


  5. ena Says:

    Kak Mel
    sy selalu ckp kak, muka je cun kalo perangai tak senonoh tak gune.. haha geram geram

    MR..
    ko mmg tau! mana aci! kena la back up akuh!!
    lagipon, da tak kecit da.. da beso!

    Wawi..
    aku buat mcm2 approach: garang baik lembut penyabor suma tak jalan.. caner eh..

    Ely..
    ngan aku mak aku tak de bebel2 da.. rotan, btg penyapu, tali pinggang ha sumer tu ada la..hahaha


  6. belogpizet Says:

    nasib mak2 dulu x ada belog yer


  7. irwansya Says:

    lin, ko jgm ar emo sgt dgn iqa tu.. cian die... penat sgt tu agaknye... klu ko nak tau dia bdk yg sgt bai...

    alkisah...
    aku dok 3 org kat dlm blk ko ms tu... aku, iqa n arwah mak ko... arwah citer kat aku... antara smua2 cucu n anak2 dia, dia x penah rasa cam iqa... arwah kata, iqa akan tlg dia amikkan air n ubat klu dia sakit... bkn je tlg amik, tlg suakn skali... pastu iqa akan tlg picit kpala ke, kaki ke, kat mana2 je la... sampai dia kata da, br iqa stop... betapa betuah ko lin dpt anak sebaik iqa.. mungkin ko lupa bl marah menguasai ko...

    arwah ckp lg yg iqa ni sgt hormatkan org... sgt bedikari n mudah dijaga... suker aku dgr dia citer...

    nape tetiba aku igt kat arwah ek?? klu ko bc mesti ko pon tgh rindu kat dia...

    iqa bdk baik lin... da tu dia sgt comel... jgn marah2 yer nanti cepat tua


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back