ena
hari2 tgk Asian Food Channel kan...
nama je asian... tapi rameinya omputih yang masak kan??

ha aku ni terliur la nengok lemon cake kan..
selalu makan tu orange cake kan?? mmm kalo lemon sedap kot kan??
cuba bayangkan lemon cheese cake dari secret recipe tu??
haaa tak ke meleleh air lior makcik ni...
pic credit to juliansi's blog

tapi, aku takmo cheese.. ku mau kek biasa ajer...
mari buat kek bersama makcikk...

kalo anak2 mengamok2 nak kuor..
tiba2 hari hujan plak... makcik pon moncong sedepa sama cam anak2...
maka marilah tiba2 kita mendapat hidayah untuk membaking lemon cake!!
sambil menggoreng jemput-jemput my all time favourite yeehaaa.....

akuh konon terror la..
aku zrass zrass kulit lemon dalam batter tu...
pastu bakar je..
mcm wat kek biasa..

saper lagi kan.. all time penyibuks..

kakak asik nganga nak ngap.. aQim pon sebok nakk nakk nakkk
kamera aku blurr soton laaa....
ada pencungkil gigi kat tengah tu.. sebab aku buat cucuk2 nak check da masak blom...
kenapa kek aku merekah ha??
failed haha

memula kan nak sangat makan kan?
pastu bila da siap, aku tak lalu la makan... sebab baru pas wat sambal tumis
bau belacan + tumis tu buat aku loya bluwek....
so iQa n hubby yg rasa dulu...
aku bau lemon jer... nyum nyumm nyumm...

masa tu aku kat dapo la..
ala... da tak dapat kuor, kena la moncong sedepa ngan hubby,
iQa hulur kek kat hubby, hubby telan je...
hubby: kek apa ni?? ......... (dengan nada terperanjatnya)
iQa: lemon cake!! (dengan muka vangger...)
haha anak aku mmg muka vangger (atau monyok) jer manjang...

malam tadi seblom tido baru aku ngap sepotong...

sedappp nok kek makcik!!!
macam rasa sabun axion kaler kuning!!! huwehhhh!!!

huh sungguh ku berjanji takmo buat lagi!!!
hahahahahahaha padan muka!!



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
9 Responses
  1. Ina Hashim Says:

    nyam..nyam..ena...bila mu balik sini nnti...kompem tiap2 bulan akak serbu umah mu..haha

    psst...akak duk jenjeling mu nyer WM & dryer(kut?)yg lekat kat dinding tuh...sungguh menawan mata memandang...kekek...sempat lagik tu...


  2. ena Says:

    tak sedap la kak!! cam rasa sabun basuh pinggan!! hahaha

    haha sempat ek? bukan lekat kat dinding kak.. dryer dok atas WM..dapo tecit..huhu

    *alas meja buruks yang bersidai kat tingkap tu tak perasan ke? hahaha


  3. iLLa Says:

    sejak dok umh neh makin rajin ko ehh...whahahaa..


  4. Cik E Says:

    hantor putrajaya barang se kek dua bleh?


  5. makcikrehan Says:

    len kali contohilah makcik rehan ko ni dgn penuh tawaduk... yakni...beli jer premix kat kedai bakery supplies. 99.9% kompom tak lari dari skema pemarkahan. heheheh.

    eh, jgn beli hat yg kat supermarket tu. ramai org kata yg tu tak jadi dan tak sedap. hehe. org kata la..bukan makcik yg kata..makcik copy saja...

    aku suka tgok muka Iqa, very the anak-dara-sudah-besar-sudah-sedia-terima-menantu gittew.


  6. Ana Says:

    hahh..sedap ke x sedap nie..kalau sedap nk puji laa..kalau rasa cam axion kuning camne nie?? hihhi


  7. Ana Says:

    hahh..sedap ke x sedap nie..kalau sedap nk puji laa..kalau rasa cam axion kuning camne nie?? hihhi


  8. apa yg ko letak ena dlm kek tu? kenapa rasa mcm axion. hehe. sorry gelak pulak. takpe lenkali buat lg ikut resipi yg betul.


  9. ena Says:

    wahai illa..
    daku mmg rajin masak itu masak ini... cuma malas nak kemas-lapdapo-cuci2 pas masak je ahaha

    cik E
    buleh buleh.. haha aku kan nak pinang ammar... hahaha

    MR..
    hahaha aku pon nak tunjuk terror jugak.. buat kek cam kamu ekekeke
    *menantu?? weiiiiiiiiiii aku muda lagi arr... kah kah kah

    Ana..
    hei sedap tau... anak buah aku sukaaaaa ekekeke...

    kak Nur@temp.hwife
    hahaha btolla la resepi cuma tukarkan oren dengan lemon.. rupa2nya tak sedap la kek lemon!! hahaha...


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back