ena
malam tadi punya la susah nak tido...
dok kejutkan hubby, tapi dia takmo bangun plak..
dah la econ kemain sejuk...
kalo kurangkan temperature je si arissa ni bangun...
aku hangkat letak kat bilik iQa yang sejuk, dia nanges plak nak tido ngan akuh..
haihh budak ni... mmg tau!!

sudahnya tah pukul berapa baru aku tido.. rasanya lewat la.. pas kul 2 kot..
aku ni plak.. penakut..
kalo takleh tido tapi leh layan tibi okeh gak kan?
tapi penakut... caner nak tgk tibi kat hall.. haha..

so pagi tadi kemain liat nak bangun..
huuu.... bestnya tido....
bila hubby kejutkan suh bangun.. tiba2 leh kuar..
saya nak cuti la hari ni bang...
penat ar... penat semalam tak ilang lagi...
haduiii penat... penat...penat...
tiba2 baru sedar diri...
saper nak bagi ko cuti wahai surirumah oiiiiii..........
jangan nak tido tak menyedor.. sila la bangun..
ni ha anak ko berderet2 ni da bersedia nak buat sepah semula..
pastu nanti dia pakat2 nyanyi lapor plak...
haaa saper nak isi mulut depa???

haaa fadan muker...
ko nak sangat jadi surirumah sepenuh masa kan??
baru ko tau jadi mak ni takde erti cuti....
hahahahaha

sambil2 dok umah arituh kan, aku ada la call part time maid..
ala kat mesia kan aku slalu amik hourly maid tu... cuci2 umah sket... tolong mop2 iron2 baju, cuci2 toilet...
tapi, yang aku call ni utk babysitting.. ehehehe gataikan??
skali... yang avail hanya chinese n indian jer... alamak..
tak sampai ati le plak nak bagi kanak2 di asuh oleh ah so sementara aku nak p spa..
hahaha...
so tak dapek ler...
fadan ler muka lagi sekali...


------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
13 Responses
  1. Ealyie Says:

    ekekekekeke.. syian ngko! meh anto kat aku weken nieh.. ngko pi le berjimba2 sengsorang.. Iqa bagi aku jugak!! ahahaha..:p


  2. -iLLa- Says:

    syok x weh jdik suri rumah??wakkakaa


  3. makcikrehan Says:

    tak tahan bab mengigau mintak cuti kat laki tu!

    mujur dia tak hempuk dgn bantal! wakakakaka


  4. belogpizet Says:

    ada ker cuti?? terbawak2 mood kerja nih...hihi


  5. ena Says:

    ealyie..
    ko jauh sgt kalo dekat belakang umah je.. ari2 aku anto tau! haha

    wiken ni nak lik kg ar..

    illa..
    best tapi kena ada maid ar... dan aku baru je dpt kelulusan nak amik maid smula haha

    MR..
    aku pon nak ngigau gak cam ko hahaha...
    psstt nanti ko usha maid baru bagi info kat aku eh??


  6. ena Says:

    pizet..
    tu la. perasan la akuh hahaha


  7. Cik E Says:

    meh ai bagi coti nak..hehehe


  8. zealvia Says:

    kang dah dpt maid berbunga riang lah kome erk...ekekekeke


  9. Ana Says:

    hahahaaaa..klako laaa ena nie..siap leh ngigau lagi..x kena gelak dek hubby ke time tue??hihihi


  10. ena Says:

    Ellyn..
    huwaa... ko pon nak mempermain2kan perasaan aku yekk...

    Zea..
    tgu ujung taun laa.. hubby suh ku cari sdiri..

    Ana..
    idok kena gelak pon... da nak g keje br d sindir2 wakaka


  11. malin Says:

    kak arissa tu brape kg, chubby logik r, faris yg x chubby tu pn kalu ekon slow b'peluh, kalu faris tu mcm arissa cnfrm r ku jd menantu kesygn mil, hua3....
    penat kn kak sbnrnye jd hw ni, mlm td tgk DH dialog gaby yg kurus tu ckp shift 12jam dia jg ank dh abih hb bleh gelak jer, mcm tu lh bini dia yg boyot ni rase x kire, hu3....


  12. ena Says:

    ko ni kan lin, tak abis2 ngan DH hahaha....

    arissa tu mmg gedebab... penat tau dukung dia!! longgar pinggang mak ni..kalo selim melim cam faris sng nak hangkut sana sini apa.... eih jgn kisah la apa mil nak kata...



Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back