ena
semalam kan rasa tak produktif..
sangat tak produktif...
kepala pon mcm tak pikir apa2...
asik dok blog hopping aje.. sudanya...
tido malam pon tak lena..
saya terngiang2 lagu
andai ku tahu nyanyian Ramli Sarip yg ditengok dari blog Farah
tiba2 je pagi ni terus sibuk tgk previu filem 2 alam kat sini
dan terus plak tergedik2 search mana cinema di JB yg leh tgk wiken ni..
rupa2nya.. takde.. ok! suda hampa di situ...
takpe!



cerita tentang semalam yg tak produktif..
maka harini saya bangun awal 1jam..
dan telah mandi awal berjam2 dari semalam
dan pada pukul 8.30 pagi saya da stat blog hopping! hahaha
produktif la sangat!! wakakakaka

sejak jadi SAHM ni, saya sangat berhati2 dengan apa saya buat sehari2..(konon! sila la percaya!)
yelah.. kadang2 tu rasa cam makin lembab@sengal..
sebab... otak tak berpikir... dok umah kan...
saya tak kata suma SAHM mcm ini ya. saya je yg macam ni.
SAHM lain banyak je menda berpekdah yg dibuat...aku je yg pemalas...
buat keje umah mmg byk. layan anak buat itu ini..
tapi suma saya buat adalah rutin. tak memerlukan saya memerah otak!
sangat berbeza time saya keje dulu.
otak perah..
tenaga perah..
susu badan pon diperah.. eh... takde kaitan! okeh sori...





maka.. utk mengelakkan otak dan diri saya pemalas yang semakin malas
maka saya "paksa" diri:

1. membaca newspaper.. haha aku bc paper dari dulu sampai skang.. tak penah nak abis! malas.
2. baca novel.. apa.. korang igt aku suka ek?? idok pon! haha.. paksa okeh..paksa!
3. baca blog yg byk info.. okeh.. mmg aku blog hopping hari2 tapi.. ku suka blog kekawan aje.. yg mengarut2 aje..hahaha... bukan la takde info kan? all the blogs really made my day tau! tapi, tiba2 ada kesedaran nak baca pasal financial planning la.. pasal jual beli umah la.. pasal mcm2 la.. haha idok le asik bukak blogshop jer kan.. haha
4. okeh itu je aku buat.. lain2 malas nak tulis.. haha




ah! sudah! melalut2 aku nih!
back to the topic, tadi aku baca entry kaklong
sangat best.. dan terima kasih..
eh tiba2 plak
btol kata kaklong.. mmg besh jadik SAHM..
adakah saya rasa best kerana saya
temporary SAHM?
entah. tak tau.
tapi...
saya sedang mempertimbangkan untuk berhijrah menjadi
Surirumah Terhormat..
hihihi...
tatau tatau tatau...
adakah saya sanggup???


mmmmm banyak lagi masa nak pikir... hmmm....




------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
3 Responses
  1. huhuhu..kak ena..banyak tu nak kene consider..tambah2 kalau dah biasa kerja..


  2. Ammi Sara Says:

    welcome to d club! heheh..


  3. sirna Says:

    surirumah la penat kan...jadilah worka at home mom plak, jual2 barang menarik dr singapore=)


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back