ena
harini hari bebas tV..
bangun pagi.. main2 ngan anak2 atas katil..
oh ye..
malam tadi kami suma tido 1 katil --> di bilik kakiQa
sebab
kakiQa takde.. dia pi tido dalam sleeping bag kat dalam classroom kat skolah BGPS..
kesian beliau.. sejuk dan nipis bag itu; komplen beliau..
semalam kakiQa da bagitau:
haQim, esok kakak takde tau! kakak tido kat skolah..
haqim dengan cool telah menjawab:
mmm haaa yelahh...
alih2 malam tadi dia pi carik kakak.. haha



hah sambung balik..
bangun pagi.. main2 dan makan roti canai..
pastu masuk bilik main lam bilik je..
tengahari makan nasik plak..
mama da masak awal pagi kerana encik abah membawa bento hari ni..
kesian beliau.. da baper kali hint nak berbento. tapi mama buat tatau je
harini baru terlaksana..

pas makan suap2 ngan kanak2.. arissa nak tido balik..
masuk bilik semula..
aQim buat kacau bilau atas katil
main itu ini, korek laci situ laci sini
amik apa yg ada dan main main main - sampai jam kakiQa pecah..
pastu kena marah..nanges.. pastu main jerit2 sampai ica terbangun tdo..
pastu mintak susu
pas minum susu lagi..
da 2 botol pon tak tido jugek..
pastu nak poop plak.. mama antar masuk toilet..
tapi lamanya senyapppp.. owh rupa2nya dia tetido time tengah pooped!
muahahaha... tak senonoh ko aQim!!


okeh okeh
sebenarnya nk citer pasal kakiQa..
exam da abis..
report card da dapat
open day da lepas..
markah kakiQa teruk sangat.. tukar silibus, tukar skolah kan..
takpelah.. slow2 je.. mama tak stress mana pon..
sbb masa tgk soklan2 dia masa buat revision tu..
haihh.. sshnya... jauh beza ngan sek Yak Chee..
buat je la terhabis baik kakak ye..
there the result goes..

kelmarin kan kakak nak pi camping kat skolah..
masa kemas2 barang tu.. aku tgk muka dia cam hiding something je..
aku tanya itu tanya ini.. dia cam jawab nak taknak je..
tatau la aku ni bukan le ada instinct sangat...
tapi aku rasa cam dia nak nyorok something...
pastu aku siasat la..
guna kaedah tertentu kan..
then, aku jumpa... huh mmg nyorok sesuatu pon...
ada la something dia plan ngan kawan.. tapi tak bagitau aku pon..

huhuhu..

aku rasa cam down plak malam tu.. muka pon da monyok je...
cam kena tampor sedas..
pastu masa nak tido.. hubby cakap..
anak kita da beso yang... da pandai berahsia ngan kita...
awak tu.. garang sangat.. jgn le garang2...

huwaaaa............... cam kena tampor lagi sedas!!









kakiQa... kakiQa da beso ek?
kakiQa da pandai ek?


kakiQa da tak shayang mama eh????





------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
3 Responses
  1. Ina Hashim Says:

    ena,

    bukan dia x sayang mama dia..tapi bygkanla dia anak sulung umo 10 tahun dah ada 2 adik kecil2...so dia cam dh jd budak besar...lg 1, based on experience akak la kan...dia nakkan attention tu...sbb ena msti bz layan aqim & ica kan...selalu2la luangkan masa ngan dia...so that the gap x besar sgt...


  2. makcikrehan Says:

    ish kakiqa...[apsal bunyik cam kaki iqa neh!] budak dah nk membeso la tuh. mahapkan lah dia yangg... berilah dia sedikit ruang utk privacy asalkan tidak melanggar tatasusila agama dan adat yangg.. [eh, pehal aku plak ber ayang-ayang dgn ko nih]

    sorilah, aku kan lembam sikit.. ko pon tau.. tak pandai la nak bagi nasehat dlm kes camni. anak aku kecit lagi, nnt mencah dah baya kakiqa, aku share dgn ko ekkk...


  3. eynda Says:

    Hhmm...budak2 sekarang dah cepat matang ena....eynda sendiri dah nerves nak hadapi adam yg makin besar tu...kekadang nampak dia macam anak teruna pun ada kekekeke....teringat pulak masa darjah 5/6 dulu...selalu kena marah dgn mama sebab mama suka buat spotcheck beg sekolah eynda...mesti ada surat chenta dlm beg tapi bukan salah eynda...budak2 notty suka letak diam2....tapi eynda pulak yg kena...so better slow talk dgn anak2....kita kena jadi ibu yg cool...open minded tapi tegas...insyaallah...


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back