ena
kat mana kalian biasa nampak orang sarapan makan sate?
hahaha.. aku hanya nampak di Muar..
tatau la kalo kat Papua New Guine ada gak sarapan sate kambeng kan..

ni lagi satu bukti bahawa
cantek tak semestinya sedap
sedap tak semestinya hanya di kedai shantek!
kedai ni tak shantek u olls.. ekeke
banyak asap sebab pembakaran sate dan asap bas kerana terletak berhadapan dengan stesen bas.. ekeke ok asap bas tu tipu! kalo ada bau asap mesti aku tak makan kat situ. baik aku tapau


aku makan ayam dan daging aje. babat2 yg macam kain tuala tu aku tak geli tak makan walopun suma sedara mara kata sendap!
mee rebus yang sama je rupa dia sejak aku kecit sampai anak aku beso
benda yang paling sendap adalah yang paling susah nak snap! banyak2 kali pon ttp blurr.. oh naseb ko la soto.. janji ko sendap!
laki aku sengaja nak menjatohkan martabat isteri yang melantak soto 2 mangkuk plestik
ko kan makan laju wahai abang.. ko la pegang anak! aku nak melantak!! muahaha


bukan sahaja tak shantek dan takde high chair utk budak2..
kedai ini juga tiada pinggan mangkuk kaca (agaknya)
dulu sampai skang depa pakai pinggan mangkuk plestik beli kat kedai 2 hengget sama cam kantin skolah rendah aku pakai...
tapi sendapp tetap sendapp...

dan rege 50-60 hengget buleh cukop utk melantak 3 family.. family aku, kakak aku, abah+adik aku.. ini extreme murah..
murah tak murah.. orang tetap melambak kat kedai sate ni
bukan sahaja tokeynya..
anak tokey pon kawen 2 eh.. nak masuk 3 dah.. hahaha

bahagia bukan??
eh bukan tokey dan anaknya yg bahagia..
aku yg bahgia sebab leh makan murah2 dan sendap2 tak payah masak...

lalalaalalala



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
15 Responses
  1. mee rebus~ terbaek lah nampak.nyum2


  2. Kauthar Says:

    alahai ena...mencabar nafsu orang sedang berpuasa nih...huhuhuh


  3. Sayang.Ibu Says:

    eh ko org muo rupanya beb?


  4. Ealyie Says:

    ye btollll!!!
    kat muo je ado nyah..
    err.. aku tak leh imagine la kedai mana ko pi nie sbb muo telah byk berubah wajah. aku selalu pi mkn kat bazar mara tu je jalan no 2 tak silap. ko tau.. ko tau?? sebelah kedai cermin mata weng kiong ke hape tah namanya..

    p/s: intan, dia org tangkak lebih spesifik! ahahaha..


  5. Ealyie Says:

    ops! kedai cermin mato pretty light!!! ahahaha.. tetiba jegh aku hengat sbb ni lah kodai coromin mato pertama aku masa darjah 5! ahahaha.. ada ko kesah?? adala.. ada la.. :p


  6. ena Says:

    farah,

    mee rebus muo ni manis skit ade orang x suke manis2


  7. ena Says:

    kauthar,


    pose ke?ampunnnnn.. nnti maghrib baru tgk ok?


  8. ena Says:

    intan,


    haah.. tu ealyie dh jwb kn..


  9. ena Says:

    ealyie,

    ha?weng kiong ke,sheng siong ke ,kedai tu aku tk penah pegi..
    yg aku pegi dkt ngan bas stand pagoh (aku tatau nape kt muo ade bas stand pagoh)


  10. zealvia Says:

    hah...kang aku ke jb harus meroges map kat ko ye.


  11. Cik E Says:

    la...hang org muor ke?
    kita lama dok kat sg mati nun...

    rindu plak nak makan soto...
    mmg dok kampung jimat banyak duit sbb mknn murah plus sume sendap2 belaka..

    weii terliuq dah ni


  12. ena Says:

    ely..
    nanti aku pi carik sate sebelah kedai pretty light!


  13. ena Says:

    Zea..
    sate kat muor ye. bukan JB (yg merujuk kepada Johor Bahru)

    :-)


  14. ena Says:

    cik E..
    kan kita da penah jejak kasih dulu.. mu da lupa? mu skolah rendah di sek.Ledang kan?

    aku yg asek banak tapi kenapa mu yg putus urat? musykil jap..

    *pssttt jgn marah.. muah muah


  15. Cik E Says:

    ena,
    urat gue putus sangat banyak daaa plus makan semut ari2 tu yang asik ilang ingatan ajek...heheh


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back