ena
saper yg tanya aku pasal mover service tuh?
sori la da bertahun baru aku sempat nak citer.. sebenonya aku luper ekeke...

ni masa nak pindah ke spore dari umah kinrara..
aku guna company nippon express.. aku deal ngan Maeda San..
baik dan shangat shomel minah jepun ni..
tu dia bj pink kt pic yg 1st. da 6 tahun dok mesia
tapi tak reti langsung ckp melayu dan masih gagap2 cakap english..
hahaha shomel sangat dia ni ckp bunyik jepun!!

pics atas masa di umah kinrara...
aku tak buat apa2.. just monitor je dan tunjuk yg mana nak pack yg mana taknak..
depa balut2 dan masuk boxes..
masa tu aku sorang je la.. hubby da p spore da..

depa buat keje laju sangat.
sampai aku tak terkejar nak tunjuk..kejap turun bawah kejap naik atas
kejap p dapur kejap p kat porch..pening kepala aku..
ada la few barang yg aku taknak bawak.. tapi depa da balut...haha sukati ko la labu..

pastu..
depa janji kat aku paling awal 10 days paling lama 15 days baru barang sampai.
sebab takut kastam tahan atau check lama..
rupa2nya.. 6 hari je barang aku da sampai kat umah spore..
cepat giler..
dan.. barang aku satu pon takdak sangkut kat kastam


ni bila da sampai umah spore..
depa bukakkan kotak dan kuarkan barang beso2 je..
electrical appliances yg balut2 ngan plastik sumer tu depa bukakkan la
dan letak tpt baru siap2.. furniture pon. kalo ada la.
aku tak bawak furniture.. yg byk ialah kotak menan, books dan baju..
sendiri kemas la kan.. huhu



barang aku hampir nak penuh lori ni.. lori baper tan? aku tak sure..


all in all kosnya dalam RM7k je (kot? da luper)
tapi kalo pindah dalam mesia, leh dapat murah lagi..

sekian terima kasih..

------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
4 Responses
  1. masa pindah dr bintulu ke semenanjung pon hubby guna ni. senang. tayah pening2 nak packing kan.


  2. nak ngemas tu yg lemah semangat aku..


  3. LiAnA Says:

    tapi kalau dlm mesia je mesti lg murahkann


  4. Ealyie Says:

    jegh??
    adoyaiiii...:p


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back