ena
akhirnya hari selasa pon tiba..

hubby pagi2 da pegi keje. aku n anak2 sambung bergumpal tido sampai kul 10.
lepas tu baru nak menyedor diri bersiap nk lik.
harini aku jangka lebih horror dari semalam.
sebab aku kena bawak anak2 balik spore naik bas. sendirian.

hubby da pesan suh bli tiket AA tapi sebab dia asik tukar2 date, aku lambat la beli.
kalo nk beli last minit sgt la rugi (aku rasa) sbb tiket mahal sangat.
triple dari rege biasa. maka dengan rela hati aku offer diri nak bawak anak2 lik naik bas (dgn syarat bas mahal. bas murahan takmo! ekeke).

kalo compare kepenatan aku naik bas ngan AA aku rasa lebih kurang je.
nk p lcct tu da sakit bontot dok lam kete
pastu nk jalan ke aircraft tu dari terminal pon jauh kemain kan (consider dat im heavily pregnant now)
naik bas je le.. turun kete betul2 depan pintu bas <--- aku naik bas exec coach ni dari OU bus terminal. tak sesak mcm puduraya @ bukit jalil. mmg convenient la!

pukul 3 kuar dari hotel, sampai di OU bus terminal pukul 345
trus tapau subway utk aku & iQa buka posa.
pastu trus naik bas. ahh lega.. kali ni naik bas lain plak.
dapat la tiket exec.. bus direct to spore.

mula plan nk naik aeroline --> siap provide meal
Tapi pukul 6 le plak. dan takde individual tv. nanti anak aku busan plak.
dah la travel siang hari..

last2 aku amik bas five stars ada tiket kul 4. ada individual tv
so takde la lewat sgt spai spore nanti. tapi takdak meal la.

cool beb bas ni..

bas gerak tepat kul 4 seperti dalam tiket
takde la tunggu2 cam bas biasa tu kan..


mula2 menjakun dulu..

pastu da terer nak adjust dah

kali ni kami nek bas double deck.. bagi budak2 merasa ekeke
sebenonya ni la 1st time aku nek bas direct spore dari KL
dah la hubby tak ikut.. dia ada keje sampai mlm. d lik nek flight je nt

seb baik budak2 tak meragam. mana taknya..

layan game je. sukati ko la abam janji ko tak meragam

ica layan kartun snow white pastu 3 brown bears pastu bolt pastu tido ehehe


kakak pon senang ati tak payah pening handle aQim ekeke


mcm biasa, nek bas ni kena turun kat imigresen mesia - check pasport
pastu turun kat imigresen + kastam spore - cop pasport
penat sikit jinjing beg la kat kastam tu
tapi aku tak bawak barang kecuali foods..
seb baik bas ni lalu Tuas Checkpoint <--- tak sesak dan jauh nk jalan dari bas ke kaunter imigresen tu. tak macam kat Causeway.. huk aloh!!

patutnya kul 9 sampai tapi kami sampai Lavender kul 930
trus naik MRT balik umah. hubby tak sampai lagi.
ngam2 aku sampai Tanah Merah, hubby call baru nk naik flight.. huhu

pengsan la aku! ngantuk + penat!!

tapi.. ok je tau naik bas ngan kanak2..sbb selesa kot. depa pon tak meragam..
ramai orang tak sanggup travel ngan anak berderet2.. sebenonya ok je..
penat mmg la penat. naik kete pon penat gak... kan?
so lenkali kalo malas drive lik kL lagi, kami opt naik bas je.. ehehe

korang? ada berani?? eekekekeke



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
4 Responses
  1. Kak Mah Says:

    tak tau pulak ada bas yang ada tivi sorang satu tue..kalau cam gitu..memang syok la bebudak...baper hengget tue?? kot kot one fine day ah kak pulak ken cam gini kekekekekke


  2. -iLLa- Says:

    Ko ada ica...leh tahan sket.....aku x brannnnn..kalo ngn adam n addin....hahhaa


  3. Siti Fazilah Says:

    sy x berani..

    -lik kelantan kalu tak 8jam, 9jam..10jam..11jam..
    - dan blom ada bus yg ada tb sorang 1


  4. Ana Says:

    sgt mencabar minda..kalau ana sure x sanggup pny..huhuhu seriau kalau diorg meragam skali harung..cayalahh kakkk..


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back