ena
ari jumaat lepas kemain aku iyo iyo kuar umah kul 6 pagi
ngan anak2 n kak wati.. hala ke JB
hantar kak wati p keje.. pastu off to tmn. U

nk p check up, pos barang, p bank, p bli brg, cari tiket pastu lik spore
fuh mmg hectic giler aku! dah la mengheret bodak2 ni semua!

sampai klinik kul 830 tak bukak lagi.. so tido lu lam kete
kul 9 klinik bukak tapi doc tak sampai lagi
aku da berkuap dok lam kete ni
dah la haus! (aku mmg tau posa ni haus je. takde rehat lgsg rasa haus tu)
sementara tgu doc spai aku pusing tmn. u cari kedai sin sei yg da bukak
bli stok Friso abam pastu singgah Rainbow kedai stationery, iQa carik brg - dulu ms zaman UTM asik la ulang kedai ni huhu

da kul 10 baru doc spai huhu
pas scan dan kena bebel2 ngan doc - aku low BP, darah kurang, HB rendah
trus p bank, post office bla bla bla...
singgah mekdi - tapau burger aqim n bubur ica
iqa suap depa makan lam kete je.. siap terliur kakak tgk makanan adik2 ekeke

menjelang tengahari aku settle suma keje.. hehe gumbira!!
dengan harapan nak lik umah cepat2
panas! haus!! huhu

skali pidaus plak tak kompom2 ngan bos
kami plan nk lik kl sbb dia kena attend case kat s.alam
sudahnya aku mencangak tido kat larkin huhu
pagi petang tido lam kete!
by pukul 4 baru kompom
aku zass trus bli tiket bas - muahaha
kami kunun adventure la
nk try lik kl nek bas. tp dgn syarat nek bas executive la
carik yg provide meal ngan ada individual tv tu tapi takdak..
kunun nk selesa sket dgn harapan anak2 tak meragam

puas la aku pusing keliling larkin terminal tu
tak jumpa plak bas executive kecuali super nice
tapi takde tiket malam le plak! huhu
sudahnya aku bli je tket Starmart Express murah je rm32 tak silap

ok salah pic. bas yg kami naik malam tu bas single deck aje.


pastu singgah param, tapau2 trus vroom lik spore
sampai umah, TIDO!! wakaka mcm misi penting je tido tu tau!!
sedo2 da dekat nk buka posa
hubby balik siap bebel2 sbb aku tak kemas beg pon lagi kua ka ka

pas buka kelam kabut la aku kemas bag, basuh baju, keringkan baju, kemas apa yg patut
pastu kul 9 kami blah. bas dari JB kul 1230 mlm huhu
park kete kat tpt keje kak wati pastu trus ke larkin by taxi
bas da standby da masa tu. kami tak sempat tapau apa2 utk sahur..
bas tu plak non-stop
kat larkin tu ada Mekdi je yg bukak so tapau mekdi je la kan daripada kebuluran huhu

kat mana ada makanan kat situ ada iQa

seb baik ko tak tantrum abam!!

saya tak main la tantrum2 ni.. saya hepi go lucky :-)

dapat panjat sana panjat sini..

sajer tau nk letak pic blur2..
dgn harapan ada la orang nk blikan kamera baru kat aku hahaha



then off bas gerak kul 1pg - lambat gerak sbb ada passenger lambat sampai huhu..

ok gak naik bas ngan bebudak
agaknya sebab da malam kan..
depa da penat & ngantuk
memula tu panjat2 gak la sana sini.. masa bas tak gerak lagi
bila bas gerak je aQim trus dok diam..dan bila bas masuk highway depa da tido bergulung2 atas seat masing2.. sejuk nak mam*poz nek bas malam2!!
tapi tenang je la sbb kanak2 tido je takde la hazab aku nk menjaga depa..

kesimpulannya: ok je naik bas ngan budak tecit2 berderet2 ni.. depa tak banyak ragam.. janji bagi seat sorang satu. so duduk jauh2 tak leh nak gaduh ahaha

kami sahur lam bas je.. sampai kl ngam2 530 dekat nak imsak da..
tgu punya tgu FIL aku tak sampai2..
ngam2 naik je kete terus azan subuh.. huhu seb baik da makan burger tadi ekeke..
sampai umah PIL melepek la aku kan... penat noks.. triathlon seharian. nek kete nek taxi nek bas nek kete balik huhu

pastu bermula la episod menantu bermaharajalela bila lik umah PIL..
ekekeke

*bersambung selepas berbuka posa nanti... skang ku mau p masak nasi ayam :-)




------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
5 Responses
  1. baca entri ni pun penat sbb pjg berjela2. hehehe


  2. Ammi Sara Says:

    terasa mcm diriku join sekali itu triathlon, huhu..penat!!


  3. Cloud E Says:

    terer ah ko..multitasking lagi..gerenti makin slim...eh, bas tu bawak laju x?


  4. klynnismail Says:

    kalau aku bagi anak² sorang satu seat pun mesti gaduh gak.. sebab semua nak duduk sebelah ibu.
    harus carik yang seat 1+2 tu kan..


  5. W..A..H Says:

    yelah..kak yg baca pun mcm penat inikan melaluinya..dgn memboyot, anak kecil2, nasib ada iqa kan. tapi itulah ibu boleh buat all in one..


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back