ena
tetiap ujung tahun,
kami sekeluarga akan mengunjungi dentist..
huh! walopun bencik yg amat,
tapi ku pergi juga! without failed!

dulu2 ku pegi klinik gomen..
lagipun kakak ku keje klinik gg gomen kan..
pegi je la..
sejak beranak pinak ni aku pemalas nk p gomen..
nak heret kanak2.. nk heret laki
nak tgu turn... malas la kan???

so kami p je la pvt clinic..
pilihan aku mesti la klinik muslim..
bertahun la aku p hadap ketiak dentist muslim kat taman eQuine tu.. (doc gg suka kepit patient kat ketiak, kan?)
tapi tahun ni.. tak pegi situ.

sbb, aritu gg aku ada technical problem sket.
ntah cemana leh lak pecah sket tau.. kat geraham
so bila makan, ada la makanan halus2 masuk ke dalam gigi tu
aku rimas! takde la sakit. cuma tak selesa.. dan tak suker!! hiii!!!! geram aku!
sampai tak lalu nk makan..

abis tu..
aku da kat spore kan..
aku malas la nk gugel kat mana dentist muslim ke apa ke
lagipon kat sini mesti mahal..
maka haritu aku suh kakak aku carik siap2 mana dentist muslim kat JB
aku kuar JB petang tu ngan kanak2, tapau burger kat iQa pastu trus p carik dentist..

skali kena tampal da... huhuhu
py la ngilu gg aku dikerjakan dek doktor becok tersebut!
sampai ku mintak beliau bius je aku!
igtkan bius sampai pengsan.. rupa2nya bius bagi satu mulut kebas je.. hahaha

sudahnya pas siap treatment aku tak buleh nk makan..
mulut kebas je.. bibir rasa subal cam terjuih pon ada haha
nanti ko doktor!! i hate u tau!!

tambah tak suka.. dah la dikejekan mulut + gigi aku..
dia pau plak duwet aku!! huwaaa

aku rasa ini adalah mahal ok!
sebab tetiap tahun aku wat treatment satu kelorga... scaling, polishing, tampal gigi cabut gigi etc
dan beli bekalan setahun berus gigi, dental floss, hobat gg dan segala mak nenek yg ada jual kat kelinik gg
tapi bill tak sampai rm400 ---> 3orang okeh!!
kali ni treatment aku sorang je.. RM230!! huhuhu

saya malaysian kak!! kenapa bagi saya rege singa*porean??
keji tau ko kak!! huhuhu
wahai org2 JB, kesian korang kan? sbb ramai sgt s*porean kt JB ni, suma brg2 dan svc jadik mahal.. huhu

ah sudah la!! yg penting gigi aku tak ngilu2 lagi.. dan masih lawa lagi (perasan haha)
*pompuan ini tidak ditaja oleh mana2 syarikat ubat gg..




------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels , edit post
3 Responses
  1. Kak Mah Says:

    lama sudah tak pi dentistttt.....


  2. Ana Says:

    aikk pegnen2 leh ke cabut/tampal nie kakk..x bahaya ke?? ana ari tue sakit kepala bwk ke pipi bwk ke mulut ke gusi.. hubby suh pi dentist..sggp kata xpe laa tahan sakit smpai beranak n abis pantang nnt..dok pk kalau kena cabut gigi ada silap sikit leh bwk maut..hahaha..teruk kannn..


  3. ibuaqif Says:

    huishhh...mmg mahal...aritu aku tampal n scaling x sampai pun 150..kat seremban la kn...mmg x sama stendet ngn JB...aku tampal tu 2x plak tuh...kali pertama temporary filling sbb dentist tu nk tgk gg aku sakit lg x lepas tampal...pastu lepas seminggu baru buat permanent filling...
    ana: pegnen kalau cabut tu x pasti...tp kalau tampal buleh je....


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back