ena
chewah.. ala-ala meniru kak mah la ni..(jgn saman aku ye kak mah)
Catatan aku le plak.. kunun.. wakakaa

pics da tayang kat FB tapi nk gak tulis catatan kat sini..



tiba2 je dia enterprem!!


masa kejadian: aku da 37 weeks, pi check up kat JB
doc tu seluk2, ermm.. da 2cm
then kompiden je suh aku datang pada 21hb utk bersalin
aku: hah? bersalin 21hb? kenapa? err due saya 29hb doc
doc:
iye.. skang da 2cm. in a week, most probably u are ready to deliver

aku:
what will happen if i didnt get any contraction?

doc:
no problem we will help with some medication

aku:
induce? (or u want to zass my fairy bumpy tummy?)


dan-dan kami laki bini terus pening
kami plan nk balik KL pada 25hb sbb due date pada 29hb
dan kalo ikut history (ica dan aQim) aku overdue 10days
maka kemungkinan akan bersalin pada awal november

tiba2 doc kata da 2cm, nampaknya kena standby nk bersalin la kan?
bersalin di Spore adalah tidak sama sekali
untuk bersalin di JB pula, adalah tidak mungkin
.
sebab: sapa nk jaga kanak2 masa aku dan pidaus di wad

mana hotel aku nk letak iqa dan adik2 pada malam yg aku warded nanti
hospital tu takde bilik single (buleh gitu?)
nak bersalin di Annur (seperti dirancang) cemana plak iQa yg tgh exam
sapa nk temankan dia kat spore plak? huhu haru haru

maka untuk berpikir panjang, kena la carik tempat yg tenang dan damai
seperti: di meja makan hihi

Italic

hasilnya: kata sepakat dicapai
Pidaus akan ngantar aku ke KL wekend berikutnya
dan p check up di Annur
kemudian dia akan balik ke spore utk keje
dan balik ke KL sehari sebelum aku check up 39 weeks
dan sebelum tu, p jemput baybik (bibik temporary sahaja)

iye kawan2, aku mmg takdak contraction pada masa ini
masa p Annur pon masih 2cm

maka sila datang check 39 weeks nanti

pagi tu pegi agak awal la
doc kata.. kalo bior je 2cm ni maybe kalo tgu 40wks pon masih 2cm
alih2 aku datang pagi 20hb tu da 3cm
maka berpesanlah doc supaya aku segera menuju ke labor room. INDUCE.
sebaliknya, aku melangkah masuk kedai makan dulu.
tapi
aku nk makan nasik lemak pon tak sempat tau!
ngap 2 sudu je, nurse da tepon:
eih doc suruh terus p labor room, puan p makan ke?
boleh datang sekarang tak? doc tgu puan ni..
*nyah.. masa ni la aku terkejor p makan nasik lemak sambil sms ko!!



aku sudah ngantuk! esok la sambung ye.. :-)

------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels , edit post
6 Responses
  1. Ira Says:

    Kekekeke... Lawak la ko ena.. Mcm2 ragam ko ye nak bersalin.. Tak sambung aku nak tau episod seterusnya.. Haha..


  2. Ira Says:

    Blerghhhh.. 'Tak sabar' aku type 'tak sambung'.. Duhhh


  3. Sue*SuriYati Says:

    cantik nye tarikh lahir amani...20.10.2010...Tahniah....:)


  4. shima Says:

    cantik date...amani


  5. hushuss Says:

    ena, aku baca post ko, aku tingat aku. masa doc suruh aku g masuk ward, aku lari ke kfc depan pusat perubatan aku nak bersalin p beli kfc. sambil contraction sambil makan kfc, lalu pulak tu. sampai rumah aku makan tembikai setengah biji, kfc lagi berketul-ketul. bersalin pun senang hati mak...


  6. Ealyie Says:

    sms mendanya weh..
    kan aku tepon ko masa tu.. sambil kunyah2 sambil ko cakap2.. ahahaha..


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back