ena
Cuba korang bayangkan

Berkawin dan bercinta bertahun lamanya
Kesana kemari bak belangkas

Dari berdua
Kemudian bertiga
Sampai berlapan, bermenantu bercucu...

Tiap mlm, selama berpuluh tahun,
Si isteri mengeluh lenguh sini dan sana..
Demi sayang si suami turutkan, urut sini dan sana..
Padahal bdn sendiri pun lenguh jugak..

Bila sampai masa
Si isteri dijemput izrail..
Sedih tak sedih... Dgn redha dilepaskan jua kekasihnya pergi
Pergi menghadap kekasih sejati..

Okey.. Cerita blom habis!
Walau bengkak mata da hilang
Merah tanah kubur pon da ilang
Kekasih tak berapa sejati akhirnya mencari pengganti..

Si anak meratap hiba... Bagi pihak ibu ke,
Atau sendiri yg emo, tu aku tatau..


Bah,
Kusangkakan sayangmu sampai ke syurga..
Rupa2nya....





------------------------------------------------
Jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
7 Responses
  1. paish Says:

    weh, jgn la gitu..mungkin tu yg terbaik utk dia..


  2. pizet Says:

    kak nak dapat mak baru ke...


  3. Ira Says:

    at least ada orang nak jaga makan, pakai dia ena.. tp, sebagai anak.. mmg patut terasa emo.. huhu..


  4. Kak Mah Says:

    mak sendiri memang tak sama dengan mak tiri...tapi ena.... sebar lah... kurang2 ada yang menjaga makan pakai abah tue... sila fikir positif yer....


  5. Kak Mah Says:

    satu lagi.... tak semestinya dia lupa kan kasih sayang mak tue... tapi we are not in your shoes..cuma doakan yang terbaik utk abah tue yer..


  6. Ina Hashim Says:

    ena

    mmg susah nak terima sesuatu perubahan...tambah2 pulak bila melibatkan 'emosi'...payah nak terima...tapi...terpaksa relakan...demi abah tersayang jugakkan


  7. ibuaqif Says:

    i'm not in ur shoes...jadi semestinya aku x paham apa yg ko rasa (x nk pretend to be otherwise..)...cuma dlm apa jua keadaan, seboleh2nya biarlah kte berfikir secara positif..mencari hikmah drpd apa yg berlaku.
    mungkin abah ko sunyi kot....sebagai anak (yg dh berkeluarga)..mampu ke kte nk bg dia perhatian sepenuhnya pd dia (sdgkan kte ada tanggungjawab len)...mampu ke kte nk teman dia sentiasa (mcm seorang isteri mampu buat)...manalah tau perkahwinan baru tu akan menggembirakan dia...& it doesn't means yg dia dh lupakan mak kte...
    just my 2 cents ye lin...i know u can handle this wisely =)


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back