ena
Haha poyolah aku py tajuk
Ala-ala belog mummy sejati la plak nanti kan? Hahaha
Sebenornya aku tarak idea nk merapu wahaha

Sekarang cerita jungle junction kat tv
Haqim tekun watching tv..
Ica dok korek2 box mainan..
Tiba2 anak patung chuck@snoopy milik haqim jatuh
Terus la dia marah kat ica..

Hisshhh ica ni... Jatuh baby haQim!!


Dan-dan dia bangun, dukung baby dia, tepuk2 sambil mulut syyhhh syyyyhhh...
Then masuk kat bouncer amani.. Syyhh syyyhhh....
Henjut2 bouncer tu 2-3 kali pastu amik baby dia semula, letak kat walker..
Hah okey!
Then dia duduk bersila hadap tv semula..

Muahahahaha...aku n ica termenung tgk gelagat dia ekekeke

Iye kakak... HaQim mmg ada doll. Chuck tu aku blikan ms nk banak ica dulu...pastu aku ckp tu kawan dia la
kunun nak bg dia b gentle to a new baby kelak.
Sudahnya.. Poddahcit! Dia kata itu baby dia n ica baby mama
And dia treat baby dia elok2 tapi ngan ica dia p karate plak!!!

Other than doll, aku pon bg anak2 aku main masak2.. Kitchen set complete punya...ekekeke
Atuk dia kata... Haqim tak boleh main masak2. Ica je buleh..
Kalo kat aku, buleh jer... Nama pon main2 kan..main je la apa yg ko nak main..hehe

Adakah tindakan aku ni akan mendorong anak2 menjadi seseorang yang mistaken idenity kelak? Hahaha
Aku rasa tak kot..kan?
Pidaus kata, ok je anak laki main masak2. Apa masalahnya?
Pidaus kata:

Dulu abang kecit2 pon abang suka main masak2
Tapi mak selalu marah..
Huh aku bukan nk jadik pondan pon.. Aku nak action memasak je
Main-main je. Bukan bebetul.
Hah buktinya, abang tak reti masak pon kan..sampai tua ni hah...makan je pandai...

hahaha ok ok tu aku tokok tambah...ahaha

Isunya ialah: mainan boleh mempengaruhi personaliti kanak2
Hipotesis aku dan pidaus: tidak sama sekali
Korang?

Ah merapu2 la aku nih... Bluwekkk...
------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
3 Responses
  1. paish Says:

    ha3. teringat plak peel mamat 2 org yg kt umah tu..


  2. LiAnA Says:

    mungkin ya.. mungkin tidak hihi.. alah ku dulu main panjat pokok.. campur dgn bdk laki.. tp ok je skang.. wanita sejati lagi wakakaa.. ko jgn muntah yer..


  3. klynnismail Says:

    sepupu afnan dua orang + adik afnan perempuan. bila main, ada masa kenalah sama main masak-masak. adalah sorang sepupu laki aku ni cakap,
    "eh afnan main masak-masak ke? afnan kan boy?"
    afnan jawab:
    "kan kalau kat kedai roti canai ( = kedai mamak) yang masak semua lelaki. afnan macam tulah".

    hambik kau!


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back