ena
First timer terkecuali.
Yg da mengandung, da terlambat. Tak payah amaran da...


Hari tu pidaus pi OS
Maka aku kena antar dan amik aqim skolah
Errr biasanya aku amik je.
Sbb pagi2 pdaus antar aqim before p keje.. (cewah sapa tanya ntah)

Masa 1st n 2nd day, aku antar jalan kaki cam biasa. Tolak stroller ica n carry amani guna bjorn
Tapi 3rd day, pidaus suggest suh naik cab.
Kunun naik cab kan.. Aku mls la bwk stroller.
Antar aqim kul 8 pastu jln pusing2 tapau kuih tapau air suma..
p playground n main2 ngan ica sementara nk tgu kul 10.
Layankan je la si ica yg jalan terhuyung hayang cam nk rebah huhu

Masa tu baru 930, duduk kat playground angin plak sepoi2 bahasa..
Si ica da meleset je kat lengan aku. Aku cam da terbau petanda tak baik ni haha..
Ica nak tido le tue..nak tido caner.. Aku carry baby, stroller lak takde..
Bertahan punya bertahan..
Kul 10 aqim pon kuar.. Bermula la episod mak budak nk nanges tepi jalan huahaha

Pas amik aqim, aku dok congok tgu taxi tepi blok 30 tu..
Si aqim n ica cam biasa la main2 gaduh2 cakar2 pastu melalak berjemaah..
(Masa ni kak ros temankan aku.. Haha seb baik. Depa laki bini nk p makan tp dok temankan aku tgu taxi haha i lap u kakak)

Da tgu lam 15minit.. Taxi lalu lalang suma hired
Sudahnya aku jalan la berderet2 hala ke jalan beso nk tgu kt bus stop. Byk sket taxi.
Masa ni ica stat melalak. Dia mengantuk sebenonya.
Ditambah plak dia takut kat suami kak ros (padahal org tu jln kemain jauh dr dia!)
Melalak la menjerit2 tepi jalan tu mintak didukung
Dah la carry baby, aku hipcarry ica lak.
Aduh cam nk rebeh aku rasa wei..

Sampai je kat t.lite, nk lintas, si aqim lak tergedik2 nak kencim
Hadoi... Guano ni...
Kak ros la jadik mangsa..
Dia bukakkan suar n bawak aqim kencim belakang box pembahagi letrik,
lap2 ngan tisu n pakai suar smula.. Huhu malunya aku wei..
Dah la baru kenal..

Yg si ica lak langsung takmo jalan..
Kak ros men sentap je ica, dukung d lintas jalan.
Elok je kak ros turunkan, aku tgk ujan lebat kuar kat celah peha ica..
Adoi pampers overflow plak wei...
Huhu ini memang derama sebabak ni wei..
Tak penahnya mamipokoi overflow!

Cemana nk tukar pampers dgn aku dukung baby nye ni..
Seb baik kak ros la tlg aku. Salin je tepi jalan tu
Pakai pampes sama berdiri..
Pakai balik rompers tuh..
Then the taxi arrived.. Fuh!!

babai kak ros
Sori 5 lori la sbb kena hadap 2 sesi kencim haritu..
Hagaknya beliau hensap terus tgk derama pagi tu
Terus takmo beranak dah..wakaka...

Kunun nek taxi lagi sng. Rupa2nya laagi parahdiya!

Mmg pikir 18 kali la nk ada anak ramai kalo gini kekdahnya wei..
Maka..tak payah la korang beranak berkali2 hahaha...

Tapi... Tapi.. Tapi...

Despite of it..

Im blessed u olls...
Tatau caner nk describe. Tapi.. Itu lah yg aku rasa..
Maka sila la beranak lagi muahahaha...




After all... Kat mesia mana main jalan2 kaki, naik teksi bagai kan?
Suma2 pon ada lapan bijik kete kat umah... Drive je mana nak g.. Kan sng.. ;)
17 Responses
  1. pizet Says:

    haru aku membaca entri ini...haha dugaan mak budak dengan budak2


  2. diLa Says:

    hahahhaha!! kak, ko mmg klako aa kak..sakit perot aku bc en3 ko hehehehe!!


  3. Mimie Says:

    alahai..sian ada nak gelak pun ada.
    meh kita kenal-kenal..nama saya mimie..bukan memey yer




  4. Ira Says:

    hadoiii.. memang boleh nanges kelam kabut bagai!


  5. hadoi..bila bygkan azabnyo Ena masa tu. Akk yg ada 2 org anak ni je pun rasa tak terjaga. sbb tu mmg dok pikir nak tambah ke tak.


  6. Ina Hashim Says:

    adoyai..kalo akak le...kompem low blood pressure akak tros datang dan-dan...pitam tgh jalan tu gak


  7. Nieza Ishak Says:

    fuhhhhhhhhh .... kalo aku terkangkang la nak handle 2-3org sekali gus ..huhuhu


  8. Mamma Says:

    aku gelak sambil kesian haru baca n3 ko dgn musibah bertimpa2 ni ekekekeke


  9. Cik E Says:

    kalau aku mesti dah nanges tepi jalan sekali...adoi la hai..


  10. -iLLa- Says:

    fengsannnn kalo akuhhh weh!!!


  11. shima Says:

    huhuhu..penat ..baca pun rasa kalut hehe


  12. paish Says:

    sesungguhnye para ibu akan cepat melupakan seksa n sakit bersalin bile nmpk bb org lain..ngeeeee


  13. cik-zura Says:

    astaga.. hensap aku kejap :|


  14. zealvia Says:

    rilex lar er..baru 4...tambah lagi 2..baru hot! ikikiki


  15. ida Says:

    seram nak bayangkan me duk dalam situation tu..harus aku melalak kat tepi tuh kuat2


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back