ena
harinih da masuk 17hari posa... semalamkan 16 September...takde apa² ponnn (ayat nih utk DSAI eheheheh).....

ku takde keje kat opis. so macam biasa... ari² ku ulang alik turun naik dari opis ke nusery ke opis ke nusery ke opis ke nusery dan last sekali ke umah ahaha... apa la keje aku kan??

-------------------------------------
dan semalam dengan jayanya aku telah mengisi borang permohonan untuk bertukar station. ku mintak tukar balik ke HQ.. sebenonya skang nih aku dikaderkan (pinjam) ke kementerian nih.. tuh yang borinkk yang wallaa... tak besh! tah la ek... kekadang pikir, ku yang cerewet ker tempat nih yang memang tak besh? tapi besh tak besh pon da 2 tahun aku melekap kat sini.... aku suka tempat keje ni, sebab dekat ngan umah (30minit jer) leh kuar kul 8pagi tau! dah tu geng kat opis nih sumer bESH!! aku shayang korank!!!

tapi, bak kata pepatah, hujan emas negeri orang ujan batu negeri sendirik ---> ku tetap nak balik tempat sendirik!! ku letih arr dengan keje yang tak jelas nih... cam takde portfolio jer! bosan btol! tu yang buat perasaan nak balik hQ tuh membuak² sangat tuhhh!! eiskkk... mudah²an aku berjaya la dapat tukar ke hQ semula...

-------------------------------------
pasal persiapan raya plaks... tahun ni ku taknak buat apa² pon... malas la rasanya! ku takde mood sebab mood nak pindah umah dah membuak² sangat.. so malas nak buat apa² ngan umah ni. pasal kuih raya ker apa ker...ku main beli mana² kawan jual jer... takde lah beriya nak mencari ker apa ker... baju anak² plak.. si iQa ku ada belikan kain cotton dan selai lagi dari jakel (bli masa peknen tuh!) dan da suh pun uminya jahit kan. utk si baby aQim plak, baju yang beli kat bandung ada banyak...hu tak payah la sopping bagai. cuma si abahnya sebok nak bli baju melayu sepasang..jadilaa. tapi tatau agi bila nak membelinya.

baju aku dan hubby? hubby ada sepasang baju melayu baru. aku tatau ar.. malas nak pikir... ada la beberapa helai baju batik terengganu ko ada antar dulu² tapi tak siap² lagi oleh si tailor ku itu. nanti la nak call. kalo siap, itu la baju raya. kalo tak siap... amik la baju mana² buat raya nanti huhu.. tahun ni takde langsung perasaan nak p jalan TAR. tudung baru ker apa ker sumer ku tak terbeli.. takde perasaan ar weh.. kenapa ha??

ada ker orang cam aku nih? takde perasaan nak sambut raya????

**tahun ni kali pertama kami akan beraya umah parents hubby... huhuhu makinnnn la membuatkan aku down.....

--------------------------------------------
ku letih la bulan posa tahun nih.. rasa sangat² letih! cam takder energy jer. malam² pas buka jer mata da nak shut down.

orang berebut² mengejar fadilat ramadan. aku plak berebut² kejar bantal dan tilam sambil memaksa aQim tido sama.... eiskkkk keji keji...





------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
5 Responses
  1. nazat Says:

    kau memang keji kak..hahaha


  2. nazat Says:

    owh lupo pulak
    mu ada homework yg perlu dibuat
    sila amik di blog guwe okkkkk..

    BUAT JANGAN TAK BUAT..!!

    samat ari rayerrr


  3. wah ena, nape teruk sgt xde mood raya tuh?1st time beraya kt kg hubby?all these while beraya umah ena la ye?hehe..bestnya...
    akak semalam pon melepek teruk,letih yg amat,padahal cuti..dah tu cam nak pitam..tros tingat kat ena


  4. ena Says:

    NAZAT...
    ada ada saja kamu....

    KAK INA...
    kenapa nak pitam? alahai kesiannya... mesti alysha kuat nyusu kat umah eh?? ku hari² begitu kak..menjelang petang jer flat abis


  5. luna Says:

    ena,ku pons tak semangat raya.ku dan hb pakai baju nikah,boleh?baju iki opahnye belikan dan opahtehnya jahitkan.raya kalini theme kaler pelangi la ku anak beranaks..


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back