ena

beshnya tak pegi keje!! ku suker aaa... ekekeke

christmas day,
kalo ikut plan asal nak gerak p Kuala Terengganu hari ni. tapi tetiba hubby ajak pegi Low Yat.. p cari laptop n camera baru.. kami p berdua jer la..anak² tinggal umah ekeke..

alahaiii geramm jer aku tgk HTC ...
tapi ku kan kdekut..
asik berkira² jer nak beli ker idak.. sudahnya tak beli ponn PDAfon tuh ehehehe..

balik umah.. puas ati la kunun ku hadap laptop, camera n 'bateri' baru utk henfon ku..
packing barang tido sekejap

------------------------------------------------------------------------------------

kul 5.30 pagi kami bertolak.
5 orang - aku, hubby, iQa, iRa (niece) n aQim yg tido jer sepanjang perjalanan...
ku rasa jauhhhnyaaa tak sampai²..dan bosan juga (sebab hubby tak bagi ku drive huhu)
syiook tido..siap bukak tudung ekeke...budak nih lagi kuat tido! panas pon tido jugaks!!

singgah di RNR Bentong tuk makan - 1jam
time sarapan di RNR, mama makan nasi, aQim makan muffin

singgah di pantai Cherating - 1 jam setengah (termasuk sesi tolak kereta)
bley plak masa pusing² tuh, hubby p masuk sampai ke area pasir halus! sudahnya terbenam la kete! bley pulak d lupa dia bawak kete ini? d ingat d bawak kete lain?????
terpaksa la aku jadik driver 2 wheel + mens hand jap ekekeke

mula² uncle ni sorang jer yang tolong tolak kereta tau! prihatinnya dia! tengah jalan² ngan family, leh berenti tulung! ku salute! (padahal ada ramai orang kampung yang lepak bawah pokok near kami. tapi depa buat tatau jer)
tak pasal² aku lak kena drive??
ooo kereta terbenam ke??
ahahaha kakak abah n kak iRa sumer kena turunnn...sebab kalian berat! saya takper. saya buleh tgk dari dalam kete...ehehehehe (agaknya ni lah dialog aQim kot???)

kasi naik tyre atas kayu...
hah! settle! abis suar abah berpasir ekeke

lokasi kejadian

singgah umah member hubby di Dungun - 1 jam setengah

ni la member hubby - kawan seUTM kami.. skang dia bermastautin di Dungun sebab keje offshore ngan petronas

at last kami sampai KT pukul 2.30 petang huhu letihnya!! 9 jam perjalanan tau!!

Sebenarnya ini family trip. Kakakku kan kahwin ngan orang KT, so kali ni kami p antar dia ke kenduri umah lelaki la. family kakak, abang n parents aku gerak dari Johor. aku jer dari KL..
malam pertama, kami stay di Mak Teh Homestay - Chendering dengan kadar RM300/sebuah rumah, tp dpt diskaun RM210. saja² tokey tu bagi diskaun ekeke...

aku imagine kalo homestay mesti tak best. umah kg, panas, takde aircond bla bla bla.. tapi rupa²nya best gaks. besar umah tu. selesa la utk trip berfamily gini. tapi anak² ku, nieces nephews sumer bising la takde swimming pool ehehehe... depa ingat asal gi jalan² jer tido hotel wakakaka...
nak no fon mak teh, sila klik pada gambar ye..

sarapan pagi kami ditaja oleh family pengantin lelaki - kami sarapan di luar rumah jer. besh! angin kuat
haaa buat macam rumah sendiri. memang besh!!
tgk cadar kat Mak Teh ni, cam zaman dolu² kan? ehehe


malam kedua.. tido di Angsana homestay - ni umah teres 4 bilik kadarnya RM300 semalam.
inilah angsana homestay - ku tak recommend ya. facilities tak cukup!

yang ni umahnya baru tapi kurang maintainance. aircond da buruk, toiletries, towel sumer takde... sejadah pon tarak!! hangin jer!!
ni ler kakakku si pengantin yang cecep.. muka make up sendiri sebab katanya kenduri ni simple jer. so save duit mak andam huhu
baju nih jahit khas utk p kenduri uG tau..ehehee muncitnya perut aku!!
bajuku sama ngan baju iQa - iQa with her cousin Aina Munirah yang tua setahun dari dia... ini la niece aku yang tak suka makan sebab didorong oleh cita²nya nak jadi model cam Nasha Aziz..
apasal muka budak iRa ni bertompok² bedak??
minum susu pump - mama malu la nak selak baju kat umah orang!
eh! muka budak ni plak macam muka aku!! cheh! ni ler adikku... uCu a.k.a Ushu


hari berikutnya adalah trip ke pasar payang dan masjid kristal - lawatan berulang kali. bosan aku!!hari hujan. so dari kereta nak ke area masjid tuh hubby pasal ler rain cover. mengamok mamat lam tuh. panas gaknyer ekekeke
aQim tido manjang...
bagi chance mama n abah romantika d amour jap ekeke
aku lepak kat masjid je masa orang lain p masuk tpt lawatan tuh

ini pula sesi lawatan ke pantai batu buruk pula..
tgk dulu rupa paras pasir tuh...
once atuk jejakkan kaki dia kat pasir jer, melalak meraung la mamat nih mintak tolong...
haaiiya! pasir pon geli ker??



sekian sahaja cerita dari Kuala Terengganu... till then!!



updated:
** nama kedai sedap kat Low Yat tuh KopiClub..kat Lower Ground - kedai tuh sedap weh.. ehehe

------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
3 Responses
  1. E.L.L.Y.N Says:

    aah..
    ada satu kdai yg best kat bawah tu ...
    kita pun lupa nama dia apa..
    yg jual beehun singapore tu ka?


  2. ena Says:

    yang macam kopitiam tuh...
    apa tah namanya ekekeke...


  3. i'm shy Says:

    akak, kita mintak izin copy gamba homestay mak teh. view akak cantik.
    terima kasih in advance.


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back