ena
dok umah lama2 ngan kanak2 ni sangat memenatkan..
yelah
kita kemas sini dia kemas sana
kita lepak tgk tibi dia kemas rak buku2 sekitar living hall..
pastu nak layan dia main
nak makan nak minum...
tumpahkan air lagi... accidentally terkencing lagi.. haaaaa mmg abesla tenaga aku nih!!

lega kejap time dia tido..
baru leh solat, angkat kain bagai..

tapi bila d bangun tido haaaa amek ko!!
bertenaga macam baru pas inject steroid!!

pastu sampai kul 10 malam pon dia nye tenaga tak abis lagik!
adoii seb baik la aku tak keje skang ni..
kalo time keje dulu.. mmg lebam la bijik mata aku layan aQim malam2..
kalo 2 orang buat hal takmo tido...??
alamat aku pegang hanger la bantai kanak2 yang takmo masuk tido.. ekekekeke
kadang2 kejam gak aku nih... sebab tu takleh ngaku aku ibu mithali haha

kalo hari yang da takleh tahan sangat.. takleh kawal da paras pengeluaran tenaga masing2..
maka kita masukkan la anak2 dalam hot spa...ahhaha

wahai anak2...sila lampiaskan tenaga kalian dalam kolam air panas ni ye

saya la budak paling bertenaga dalam umah ni!!!!
*ealyie, ni la cd coolababy aku yang da koyak PULnya... takleh pakai jadi CD btol2 da.. leh jadik cover je..

kena tembak ngan air ni... cm massage.. baru dia tenang sikit.. haha


kalau malam2 lebih best aku rasa.. yelah sejuk kan? berendam lam air panas tenang sket

sensiang pon bleh...
harus la merah padam muka ko karang.. sebab panas peluh2 hahaha
kadang2 kalo malas nak mandikan kanak2 ni, aku rendam je lam kolam
nanti naik, bilas, sabun, bilas, siappp... ekeke

kuar kolam je dia mesti cakap... huuu enatnyaa!!! abam penat!!!

tapi muka cam bertenaga je??

ica da lemau2 + ngantuk... haha padahal dia bangun kul 10, makan biskut, berendam, kul 12 da ngantok balik! bagus bagus hahaha

aQim sebok je nak suh amik gambo dia ngan adik.. siap nyanyi pok amai2 nak suh adik senyum!!

terlentang ko tetido.. part ni paling aku suka kakaka....


------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels , , , edit post
10 Responses
  1. Cik E Says:

    Ena,

    tu br aQim sorang...kat umah kita ada dorang yg camtu..lg tunggang terbalik..


    ala adik ica..bam bam nye..nak geget peha tu boleh?


  2. Rizziela Says:

    bestnya...ada kolam air panas


  3. makcikrehan Says:

    oitt..syioknya ada kolam spa lagutu. kalau mcm ni, hari-hari aku bawak budak2 tu berendam pon tak apa! kekekek


  4. Ina Hashim Says:

    wahhhh...bestnya umah mu kt spore


  5. malin Says:

    tgk aksi aqim kite byg kn faris imran 1 ari nati, plus adik dia, kali kn ngn dua, huwa, kena b'sedia fizikal n mental dr skrg ni...


  6. ena Says:

    Cik E

    eih... ammar kan nampak seperti sopan santun sahaja... hehe

    Rizziela
    meh la dtg umah gagaga

    MR..
    takleh selalu... maknya penattt.. haha kalo apaknya ada buleh laa

    Kak Ina..
    akak takleh masuk tau.. sbb BP rendah. nanti kuar kolam je nak pitam cam saya ehehe

    Malin...
    awk doa la siap2... supaya adik faris yang bakal kuar adalah seorang yang bersopan santun... kurang sket letih ahaha


  7. Ealyie Says:

    Ngko sengaja tau, tayang2 spa dalam umah pulak!! Sindrom pool pun tak habis lagi, ngko tambah sindrom lain lak.. heh ngko nieh..

    Ni yang melonjak2 hati aku nk korbankan rm300 buat passport terbang pi umah ngko, eh silap tak yah terbang..jalan kaki pon boleh kan..kan.. ahahaha..

    Pastu pilih, mana mau?? pool ka? spa ka? kahkahkah.. sadis nyah aku nengok gambo iCa dalam sinki.. bubuh iCa berpeha turkey tu pon ada lebeh space lagi, sinki umah aku, buntut Faris pon tak lepassss..ahahahaha..


  8. ena Says:

    mana ada aku tayang... aku kongsi tips untuk menangani keletihan menghandle 2 kanak2 di rumah...

    btol tau... mandikan ngan air panas malam2 nanti tido lena haha

    wehh...
    ko wat pasport kanak2 rm150 leh dpt 5 tahun... yg 100 tuh 2 tahun jer... hehehe nanti leh smbg trip kita ke bandung plak

    bluwekkk ekekekeke


  9. Ana Says:

    adoyaiii..xdapat ku bayang camne kalau dapat baby boy..gini kahh nanti..harus bertukar jadik surirumah jugak laa kalau gini gayanyaa..masak mak nak oittt..


  10. ena Says:

    haaa tu la ana... hadoii... mmg letih layan mamat sorang ni... tak macam adik dan kakaknya yang cool jer...


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back