ena
ku sangkakan panas hingga ke petang
rupanya hujan di tengahari....

semalam pagi2 langit cerah je..
tengahari masa jalan2 cari makan.. tiba2 hujan turun lak...
bila petang panas semula plak...

semalam iQa semangat kemain nak p skolah..
tiba2 kul 11 lebih skolah dia call..
iQa jatuh, cedera bibir.. dan nak kena jemput beliau balik..
talked to her over the phone
me: what happened to you, iQa?
iQa: someone pushed me from behind right after recess time
me: ye ke? ntah2 kasut baru tu grip kuat sangat tak? sampai tersadung kaki??
iQa: maaa... im not kidding... (and she cried..haha) nak balikkk....

ok la balik la... aku pon pi amik
pecah teruk gak la bibir bawah dia.. perpecahan bibir sama potongan ngan gigi depan beliau.. haha
btol2 luka pecah kerana terkena 2 btg gigi yg besar kat depan tu..
pastu lak bibir atas bawah bengkak.. mcm.. er.. macam apa ek?

macam ikan ni kot! haha
hahaha lawa bukan?

sampai dia ugut daku supaya jgn letak pic beliau di blog! wakaka...
da snap pic dia.. tu pon puas la janji bahawa gambar itu nak tunjuk kat abahnya ajer..

skang da ok da.. tadi ku tuang myk gamat kat luka pastu minum slurpee, bubuh ais.. myk gamat lagi.. kejap je da sambung da bibir pecah2 tue.. da sht pon.. da selamat ke pool mlm tadi. sok leh skola semula :-)



iQa, see?? mama tak letak pic awak pon tau! mama awak ni menepati janji orangnya!


------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels edit post
12 Responses

  1. Ealyie Says:

    kejam ko!!
    mestiii seksi bibir si iQa ek..hihihi..


  2. cik-zura Says:

    ala cian kakak iqa.. punya la semangat pi sekolah pg tu ye.. huhuhu


  3. Cik E Says:

    ala, siannye Iqa
    seb baik dah ok


  4. Mamma Says:

    ada mak dia samakan dgn bibir ikan..
    keji ko!!


  5. Kauthar Says:

    siannye iQa :( dah ok ke skang ni?


  6. Kak Mah Says:

    keji betul mama iqa nieh..ehehehehhee


  7. kelako la ko ni. tp best dapat mak yg 'sewel²' mcm ni. sorry beb, aku gurau je. jgn ambil hati tp serius, aku seronok baca blog ko. kelako & ko jenis selambe. tetiap hari aku mengharapkan ko update blog dgn cerita² 'sengal' ko yg mmg menghiburkan la...ehehehe
    btw, bamboo seat tu tggl warna apa ye? kalau nak, ko hantar dr singapore @ ada kat KL? reply msg aku kat email boleh? azrina_it@hotmail.com


  8. ala kesian nya. and mama pulak siap buat lawak lagi,huhu


  9. zealvia Says:

    ala..cik iqa..kasik lah antie tgk..bibiq angelina jolie tuh!


  10. ena Says:

    hahahaha............hahaha....hahahaha

    gelak panjang dan pendek muakakakaka


  11. Ana Says:

    hahahaha..cian kak Iqa..camne leh smpai lebam2 gitu nie..


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back