ena
di satu petang yg tak berapa tenang...
kanak2 tenang je... mak dia yg kalut.. sbb tgu laki balik.. hua hua hua..
tiba2 dapat hidayah memasak dengan banyaknya..

walopun umah aku takde bahann
TAPI... aper ko hengat umah ko jer ada kek homemade ke
rehan??
aku pon ada tau!!


watak tambahan: buncing goreng telur, sambal sotom, kangkung belacan, sambal lada cili dan betik utk budak se*belit..


dan tak lupa jugak ikan bawal faveret aku yg terlebih minyak
budak se*belit punya gambo kena letak..walopun masa ni dia da baek..
mana tak se*belit.. kalo hadap cokolat, dia no 2. sebab aQim da cop no 1



peraduan secara tak rasmi:

kalo korang terer, sila teka tulisan welcome home pada kek itu dibuat menggunakan apa... sapa teka tepat aku bagi hadiah souvenir dari singapore *wink*




------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
15 Responses
  1. Ealyie Says:

    thousand island!!!!!!!!!


  2. Rus Nani Says:

    salam...saya dgn rendah hati ingin memasukkan/hubungkan blog pn dgn blog saya, harapan saya ianya mendapat kebenaran dari pn...sekian, terima kasih.


  3. Rus Nani Says:

    salam...saya dgn rendah hati ingin memasukkan/hubungkan blog pn dgn blog saya, harapan saya ianya mendapat kebenaran dari pn...sekian, terima kasih.


  4. ena Says:

    Rus Nani
    buleh... silakann....

    hahaha awat hang formal kemain ni?? ekeke


  5. Ina Hashim Says:

    melted cheese ke?

    or custard?



  6. shima Says:

    tak mau teka..nk tau sambal lada cili tu mcm mana?..


  7. peraduan ditutup pukul 5pm ya..

    kuantiti souvenir tiada had :-)


  8. ena Says:

    shima..
    cili kenit2 itu diblend bersama sedikit ikan bilis.. dan ditumis api kecil, sampai masak + sikit kering. pastu letak bawang besar sikit..

    yg gambar tu versi lada dicampur ngan lada merah2 sikit.. so tak baper pedas. nak pedas terangkat kena pakai suma cili hijau ajer :-)


  9. Nieza Ishak Says:

    macam thousand island pun adooo
    mustard pun adoooo ...

    ko guna apa wehhh??
    guna tangan jawapannya ... hihihi


  10. Ira Says:

    erkk, sempat lg ke nak teka ni?? haha.. aku nak teka cheese, boleh? LOL


  11. custard.hehe..ambih.meriah lauk!


  12. zealvia Says:

    susu f&N...yey aku menang! korang seme takyah teka dah..hihihihh


  13. ye..aku pun ingin meneka thousand island tapi terlambat baca entry ko ni...ehehehehe


  14. cik-zura Says:

    wei.. apa jawapan?


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back