ena
pengumuman semua
1. tuan belog adalah tidak sihat. sejak jumaat malam sabtu.
2. ini adalah n3 meluat banyak ayat ulang2 sape geli jgn baca :-)

dimulakan oleh kesukaran tido sepanjang minggu lepas
iqa batuk batuk batuk - aku dah la susah nk lena, baru terlelap dgr iqa muntah
baru nk lelap dengar iqa belahak.. so aku mmg tak baper tido last week

diikuti pula oleh arissa tak sihat sejak hari pertama posa
laagi aku tak tido
banyak btol dugaan ramadhan tahun ni
aku penat nak mampos jaga ica demam ni
rasa kesian sgt tgk dia.. sampai aku doa biar aku take over sakit dia tu
mmg buduh sikit bunyi doa tu.. tp da doa dia sembuh.. tak sembuh2 gak.. huhu

jumaat pagi tu aku da stat batuk batuk batuk
tatau la aku jangkit anak2 ke aku asek bau asap rokok aje ke.. (eeiii aku benci smokers!!!!!)
aku kan asik berkepit ngan arissa je..
tido pon nk celah tiak aku.. aku bgn, dia bgn huhu arissa......

dah la kepala aku menoneng.. tekak sakit.. batuk lak tuh..
telinga aku sebu wei... huwaaa


jumaat malam sabtu

orang lain pandai request kek batik kek batik
aku kan cepat kesian.. kul 11 mlm agak2 arissa da lena aku bgn la p dapor
baru je baper minit da dgr arissa nanges..
aku biar je la sbb biasa dia turun katil sendiri n dtg dapor
tapi tak datang2 sampai aku siap wat kek batik
skali aku masuk bilik, tgk dia tgh nanges cakar2 glass door yg pisahkan bilik ngan toilet & wardrobe.. alahai siannya
ada bayang2 baju dr dlm tu sbb lampu toilet menyala
tu dia igt aku kat lam tu kot.. alololo ica..
marilah kita tido sama2 polok2 nak..

orang lain? sekor pon tak pedulik! suma tido! benci aku!!


sok paginya lepas sahur

aku nk solat subuh.. batuk batuk batuk
pastu kuar suma yg aku makan. huwaaaa..
muntah tak sedey lagi.. yg sedih ialah.. sendiri muntah sendiri lap bersihkan
tah baper kali
muntah - bersihkan - wuduk - muntah lagi - bersihkan lagi - muntah lagi - wuduk lagi
tiba-tiba tgh aku muntah ada orang kecik jengah muka dari celah wardrobe
dia tgk je aku ngan muka innocent huhu
agaknya dia terjaga dengar aku batuk muntah batuk muntah tu
pastu dok diam je tgu aku siap. aku kuar je bilik air terus dia peluk kaki aku
pastu duduk tepi diam2 tgu mama solat subuh. chewah sgt memahami la tu
padahal selalunya dia la tarik telekung tarik kain time aku solat
alololo ica.. mama sayam kamu tau!!

orang lain? sekor pon tak pedulik! suma tido! benci aku!!


hari ini hari ahad
semalam aku tak buat apa.. melepak cam kain buruk
cuma sidai kain 2 round
dan sambung lepak sampai petang sbg tanda protes pd org lain
dan masak buka posa lewat-lewat <-- padan muka korang suma! aku tak lapo. aku tak kisah!!
aku minum + solat dan sambung lepak kat bilik
tak lalu nk makan langsung. kalo mkn pon nt kuar balik kan..
so tak payah makan..

harini aku bangun2 tido je, si haQim muntah depan pintu
tah apasal dia muntah aku tatau. aku tau naek hangen je
hangen la sbb aku yg kena bersihkan..
haa tu laa kan? korang muntah mama kena bersihkan.
bila mama sakit, mama muntah, korang pi mana?
seb baik ko kecik lagi. nanti ko beso, ko buat camni kat mama..
bila ko sakit mama blah pi out station!! pandai2 ko la nk idop!


da la tekak sakit, perut sakit, ati sakit..

aku rasa nak blah balik kg je.. tapi bila imajin balik:
1. nk lik kg berderet2 bawak ica ngan aqim huh
2. kat kg pon sama gak kena jaga diri sendiri ngan anak2 gak. tapi rasanya kt kg lagi penat sbb umah mak aku beso bergaung. dah la ada abah sorang je
ok tak jadik balik kg


kepala ni pening mcm nk pecah
bila batuk rasa cam bergegar kepala!
padahal aku da telan panadol btol2 seblom subuh tadi
skang baru kul 1:21 lambat lagi aku nk buleh minum air huhu


------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
Labels , , , edit post
6 Responses
  1. Ealyie Says:

    aduhaiiii beb..:(
    siannya aku baca liku2 idop ko 2,3 hari nie..
    kalo lah aku dok sebelah umah ko, leh aku jagakan si abam muntah2 & ica tiak2 tu.. huhuhuhuh..
    ko xlarat toksah pose la beb.. :(


  2. pizet Says:

    aduh la sadis sungguh cite kamu tu kak...dugaan tu dibulan posa


  3. kesiany ko kak..laki aku pon demam gak ni, dah 2 hari..gigil2 badan nye, riso aku..si echa baru baik demam, bapak dia pulak..

    aku sakit2 pinggang jage dak echa sengsorang, dah lah dia lasak kemain..penat pose lagi, huwaaaaaaaaaaaa..


  4. RAI Says:

    adeh...sian nye kat ko...
    pekate ko bukak pose? bernas tak idea aku???

    takkan dah makan antibiotik pun xelok2 lagi batuknye? aku rasa ni virus degil la...


  5. kmieja Says:

    elynn, take care......siannya awak...


  6. redho je la kak oi..hu3


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back