ena
ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna
agar dapat kulalui dengan sempurna
cewah tiba2 aku nyanyi le plak kan..
huhuhu aku sedey sebenarnya..
sebab ni pertama kali Ramadhan aku sebagai anak yatim :-(

malam 1st ramadhan da rasa beza da..
aku kan orang johor
dari kecit sampai beso, 1 ramadhan adalah cuti di negeri Johor
bila da keje, aku mesti amik cuti tiap kali awal ramadhan
sebab takmo ketinggalan sahur ramai2 masa 1st ramadhan
dan
cuti awal posa ni tak payah rebut2 ngan laki
sbb family PIL takde apa2 menarik pon pada awal ramadhan
family aku jer mcm kemaruk ekeke..

tapi.. *sob *sob *sob
malam tadi..
kami tak sahur sama2
aku tak balik kg pon
sebab laki tak amik cuti
dan iqa pon skolah arini *sob *sob *sob
tengah2 minggu kan? dah la agak jauh nk lik kg
dulu kat KL lain.. leh je balik kejap nanti malam balik kl smula
tapi skang takleh sebab tak sempat nak balik sini
nak antor kete kuar ke JB lagi.. huhu

maka malam tadi dengan hiba hati tak siapa yg tau
sambil layan feeling dan layan nip/tuck kat tV
aku buat sambal tumis kul 11 malam
dan masak nasi lemak utk sahur
sungguh menyayat hati.. kena sahur sendiri..
selalu sahur ramai2 satu family.. mak yg masak

pas masak, mandi (sbb berlengas) dan solat terawih sorang2 *sob *sob *sob
selesai isyak, ica rengek nguek nguek
selesai terawikh 2 rakaat dia nanges terus.. kena plak peluk2 tidokan dia
selesai terawikh lagi 2 rakaat nak terkencim plak
selesai kencim dan 2 rakaat berikutnya stop kejap sbb kaki cramp
aduh banyak btol dugaan aku hua hua hua

pastu ready nak tido tapi tak tetido2 sbb asek terbayang nasik lemak
akhirnya kul 4 bangun makan.. pastu terus pitam!!

abang,
seb baik awak puji nasik lemak saya sedap
seb baik awak makan 2 pinggan
seb baik awak kata: bestnya sahur ngan bini aku.. ada makanan sedap. sahur kat umah mak aku tak best langsung. makan tah apa2 time sahur..

seb baik tau bang!
ilang lara ati bini ko ni *sob *sob *sob

selamat datang ramadhan..

semoga ramadhan kali ni jauh lebih baik dari yang lepas2
semoga aku dapat posa penuh lagi tahun ni
semoga terawih aku tak berlubang-lubang tahun ni
semoga ini bukan Ramadhan terakhir buat kami..

amin ya Rabbal Alamin

i lap u all (eh! tiba-tiba! wakaka...)

------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
3 Responses
  1. Kak Mah Says:

    jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....

    tak yah jadi dirimu ku memengerti dah.... ini dah masuk tahun ketiga puasa tanpa emak..... dan masuk tahun ke 3 jugak kami nanti beraya anak beranak jek....

    sabar dek non......



  2. Ana Says:

    hahaha..klako laa akak nie..ku jugak syahdu ramadhan ini sebab tiada suami di sisi..nasib dok umah pil..kalau dok sndr mau melalak sorg2 time sahur smbil suap nasi..huaaaa..


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back