ena
ni kisah masa kat kg aritu:
petang tu aku nak merayap pi Bukit Gambir....
pi kedai 2 hengget...haha korang tau kedai 2 hengget? macam2 ada beb!! sumaaaa berharga 2 hengget sahaja! wakaka mmg best!! saya mesti pileh!!

tapi tak jadik! tiba2 abah aku ajak lik kg lak..
baper banyak kampung la... aQim pon pening... dalam 2 weeks kami balik, banyak kg da kami 'balik' haha so kena la aku explain..
n0.1 umah kinrara - tu bukan kg. tu umah kita
no.2 umah atuk n wan selayang - tu kg abah. haha taman perumahan. so tak best nak panggil kg
no.3 umah atuk tangkak - kg mama yg besh! tpt paling ramai geng!
n0.4 kg air hitam muar - ni kg atuk aji. biasa pegi time raya je..

dulu ada embah (nenek aku) tinggal umah ni ngan family wak (pakcik) aku. sejak embah meninggal tinggal la wak aku laki bini ngan anak dia yg da kawen..

wak aku ni rajin la bela2 binatang. mcm2 ado... arnab burung ayam ngan apa2 tah lagik.. suma lam reban la.. umah kg kan.. banyak le reban kat belakang2 tu.. seb baik tak busuk! hehe

ni penyambut tetamu
yang ni pakai celak! lawa youu... jeling2 je kat aku.
ni pokok apa? lawa!
updated: Farah kata, ini adalah pokok ubi sarek..

budak tak malu.. buat cam umah sendirik.
mcm rose bunga dia.. tp bukan ros. aku tatau nama..
updated: info disampaikan oleh NURAZMIAH AZRI
ni namanya pokok 7 jarum@7 bilah..
pucuk nya dibuat ulam tuk mncegah darah tinggi & kencing manis...

aku carik pokok pulasan..haha tak kenal! tapi sebok nak bantai pulasan orang!
woi kanak2 jangan pegi tepi jalan! mak ko sebok makan jambu nih!!

budak ni mmg mcm bodak kg btol!
ni burung apa ha? mcm merpati je..

ni burung tiung. wakakaka pandai2 je aku!

punyala banyak gambo anak aku snap...
tapi takdak satu pon gambo pokok jambu susu...
kempunan la aku nak belagak tunjuk pokok jambu susu kat ZEA..
*zea..umah wak aku ni la ada mcm2 jenis jambu; jambu air, jambu susu, jambu gelas, jambu apa tah lagi.. mcm jambu gelas tu tapi kaler merah... hoh sedap dowh!!



------------------------------------------------
jika kau menjadi aku, aku yakin kau mengerti....
14 Responses
  1. zealvia Says:

    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....sampainya hati ko!


  2. Ina Hashim Says:

    comeynya rabit bercelak tuuuuuuuu


  3. pokok tang ena ckp cantik tu kalo kat kelantan org panggil ubu 'sarok'. die ala-ala ubi keladi tapi lagi sedap.huhu



  4. eh ena, ko org bukit gambir ke?

    aku lahir kat simpang 5..umo 7tahun aku pindah dari Johor..time raye baru balik johor..ko kalau tnye aku tmpat2 kat muar tu mmg fail aku, hahahaha..


  5. ena Says:

    Zea..
    haha nak buat cemana... end of season kekdahnya... ekeke


  6. ena Says:

    kak iNa..
    haah comei... suma anak2 dia pon mata gitu.. cam pakai celak je kekdahnya hehe...


  7. ena Says:

    Farah..

    ubi sarek? ada ubi kah?? serious? pokok ni beso gemok dan tinggi.. adakah perlu dicabut utk dptkan ubinya??


  8. ena Says:

    azrina..
    bukan... daku orang tangkak.. :)


  9. Ealyie Says:

    oi!
    rabbit tu bukan takat pakai celak, dia buat smokey eyes siuttttt... ngeh!

    wehhh.. kampung2 ko kecuali Kinrara & Selayang adalah amat2 dekat di hatiku. Ramai sedara-mara side mak aku kat Air Hitam Muo tu. Gersik-Bkt Gambir toksah cakap la kan.. + Sengkang! Ko tau mana Sengkang??


  10. ena Says:

    aku tau nama je.. tapi aku tak sure mana satu kawasan sengkang ahahaha


  11. cik-zura Says:

    perghhhhh kidnap seko si smokey eyes tu.. muaahahahhah..


  12. ena Says:

    zura.. nanti raya datang umah wak aku... sumer smokey eyes da jadik rendang.. haha...

    seriyes beb.. umah wak aku tu time raya la dia korbankan arnab.. hehe sedap ekeke


  13. ibuaqif Says:

    kesiannya kalau smokey eyes kene korban...huhuhu...sah2 aku x leh makan dh ni sbb dh kesian kn? *x sampai atila nk makan kalau aku tau itu daging arnab...tp kalau tatau aku belasah gak kot...kekeke*


Related Posts with Thumbnails

Follow me, i will follow u back